Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

China respinge acuzațiile lui Trump despre COVID-19
23 sep, 09:40
China a respins marți acuzațiile făcute la ONU de președintele american Donald Trump conform cărora a „dezlănțuit” coronavirusul asupra lumii.

Trump a numit COVID-19 „virusul chinez” în discursul său în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, ținută practic din cauza pandemiei. Ambasadorul Beijingului la ONU, Zhang Jun, a declarat: „China respinge cu hotărâre acuzațiile nefondate”.

În discursul său adresat Adunării Generale a ONU, președintele chinez Xi Jinping a cerut statelor membre ONU să evite „politizarea” virusului, spunând: „Noi, oamenii, luptăm împotriva COVID-19. Oamenii din diferite țări s-au reunit, demonstrând curaj, hotărâre și compasiune. Virusul va fi învins. Omenirea va câștiga această bătălie.”

Xi a adăugat: „Ar trebui să ne vedem ca membri ai aceleiași mari familii, să urmărim cooperarea, să ne ridicăm peste disputele ideologice și să nu cădem în capcana ciocnirii civilizațiilor”. El a numit COVID-19 principalul „test al capacității de guvernanță a țărilor” și „un test al sistemului de guvernanță global. Ar trebui să rămânem fideli multilateralismului și să protejăm sistemul internațional cu ONU în centrul său.”

„China este cea mai mare țară în curs de dezvoltare din lume... O țară care se angajează în dezvoltarea pașnică, deschisă, cooperantă și comună. Nu vom căuta niciodată hegemonie, expansiune sau sferă de influență. Nu avem intenția de a lupta nici într-un război rece, nici într-un război fierbinte cu nicio țară”, a adăugat Xi.

El a spus că China va continua „să rezolve disputele cu ceilalți prin dialog și negocieri”. „Nu căutăm să ne dezvoltăm doar pe noi înșine. Nu vom urmări dezvoltarea în spatele ușilor închise”, a adăugat el, transmite Anadolu.

Xi a anunțat, de asemenea, fonduri suplimentare de 50 de milioane de dolari pentru Planul global ONU de răspuns umanitar împotriva COVID-19.

Citește și: SUA cheamă comunitatea internațională la o coaliție anti-China. Pompeo atrage atenția asupra amenințării Partidului Comunist Chinez

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro