Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coliziune în spațiu între echipamente chineze și rusești. Un satelit militar al Chinei, lovit de resturile unei rachete rusești
22 aug, 09:08
Potrivit datelor analizate de US Space Force, resturile rachetei rusești Zenit-2 sunt cauza deteriorării din martie anul acesta a satelitului chinez Yunhai 1-02, care a fost lansat anul trecut în septembrie de Beijing.
Lansarea satelitului chinez Yuhai 1-02. Sursă foto: Captură YouTube canal SciNews

Publicistul și jurnalistul Michael Peck, colaborator al celebrei reviste Forbes, a solicitat informații US Space Force cu privire la acest incident. 

Iar americanii au transmis că cel mai probabil satelitul chinezesc a fost lovit de resturile unei rachete rusești. Se pare că resturile rachetei care au lovit satelitul au fost mici, de dimensiunea unei tastaturi, dar au provocat daune considerabile.

Coliziunea a avut loc pe data de 18 martie 2021. Atunci, satelitul chinezesc Yunhai 1-02 a fost lovit de ceea ce pare a fi, după toate indiciile, resturi ale rachetei rusești Zenit-2.

Zenit-2 a fost lansată de ruși în septembrie 1996 și a plasat pe orbită la vremea respectivă satelitul de spionaj Tselina-2.

G Ad:

Coliziunile între resturi spațiale și sateliți activi sunt foarte rare mai transmit americanii.

În ceea ce privește daunele aduse satelitului chinez lucrurile nu sunt clare, deoarece guvernul de la Beijing nu oferă foarte multe informații. Există date care indică faptul că satelitul este sub control, dar nu se cunoaște nivelul pagubelor produse de resturile rachetei rusești. Cei de la US Space Force l-au îndrumat pe Michael Peck să se adreseze guvernului de la Beijing cu privire la acest aspect.

Cer e că, așa cum precizează și sursa citată, incidentul ne-ar putea pune în fața unei premieră: Poate China să dea în judecată Federația Rusă pentru deteriorarea satelitului său? O astfel de acțiune ar fi o premieră în istorie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro