Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Compania ucraineană Antonov a anunțat că nu modernizează flota de AN-124 a Rusiei
02 sep, 20:20
Compania ucraineană Antonov a anunțat că nu va fi implicată în planurile rusești de modernizare a flotei de aeronave de marfă An-124 „Condor”, dezvoltată în prezent de compania Ilyushin, transmite Jane .

Comunicatul a venit ca răspuns la comentariile făcute de ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, transmis de Interfax, care a anunțat că Biroul de Proiectare de la Ilyushin a „lucrat la modernizarea completă a Antonov An-124-100M ... Avionul, echipamentele radio-electronice și sistemele generale sunt modernizate. An-124 va fi „rus” în viitorul apropiat, după ce se va face acest lucru."

Aprobarea proiectului este așteptată la sfârșitul acestui an și va include înlocuirea celor patru motoare turbofan ZMKB Progress / Ivchenko D-18T cu unele noi, neprecizate. Potrivit lui Manturov, actualizările vor permite flotei de aeronave din Rusia să rămână în serviciu până la sfârșitul anilor 2040.

Lucrările la program urmează să fie efectuate la Aviastar-SP, cu sediul în Ulyanovsk, care este subcontractant al companiei Ilyushin.

În răspunsul lui Antonov se arată că orice „selecție și instalare de echipamente noi de către Ilyushin Design Bureau va duce la modificări cheie ale performanței aeronavei în comparație cu modelul de bază”.

Vezi și: Forțele Aerospaţiale ale Federației Ruse au primit primul avion Il-76MD-90A (Video)

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari