Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Complexele de rachete rusești S-500 au efectuat primele trageri de luptă asupra unor ținte aeriene
08 iul, 22:50
Militarii ruși au efectuat testarea cu succes a complexului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus. Potrivit declarațiilor comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Babakov, complexul a executat lansări de luptă cu rachete dirijate asupra unor ținte aeriene.

În cadrul unui interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda, Babakov a precizat că trupele ruse au început deja să primească noile complexe antirachetă S-350 Vityaz, iar în continuare este planificată dotarea armatei cu complexele S-500. După cum a menționat acesta, capacitatea acestor sisteme antiaeriene de a distruge ținte hipersonice, care zboară cu o viteză de peste 5 Mach, precum și de a lovi obiecte din cosmosul apropiat, confirmă faptul că nu au analogi în lume.

Potrivit topwar.ru, performanțele sistemului S-500 Prometheus au fost apreciate și de experți străini, în luna mai a acestui an, când analiștii publicației americane The National Interest au admis faptul că S-500 va reprezenta o amenințare pentru avioanele invizibile americane de generația a cincea F-35 Lightning II și F-22 Raptor. Noul sistem rusesc va fi dotat cu noile rachete 77N6 și va putea să distrugă simultan aproximativ 10 ținte.

Producătorii sistemului consideră că S-500 Prometheus va asigura apărarea teritoriului Rusiei inclusiv împotriva unor armamente occidentale aflate în prezent în stadiu de dezvoltare. Printre acestea este evidențiată posibilitatea contracarării atât a noilor bombardiere invizibile B-21 Rider, cât și a dronelor hipersonice de atac SR-72.

Comentariul autorului: Noul complex de apărare antiaeriană rusesc de tip S-500 va îndeplini atât funcții de apărare antiaeriană, cât și de apărare antirachetă. Astfel, acesta va întrebuința mai multe tipuri de rachete, între care rachetele antiaeriene 40N6 folosite și de complexele S-400, dar și noi tipuri de rachete de interceptare 77N6 sau 53T6M.

G Ad:

Probabil, lansările la care face referire sursa se referă la rachetele de interceptare de tip 77N6.

Trebuie menționat faptul că, în ultima perioadă, și rachetele de interceptare de tip 53T6M au fost testate în poligonul Sary Shagan din Kazahstan. Acestea vor fi utilizate și de sistemul staționar de apărare antirachetă din Regiunea Moscova.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro