Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Congresul SUA a aprobat modernizarea bazei de la Câmpia Turzii. Pas către F-35 în România?
16 dec 2020 / 17:07
Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat bugetul pe anul fiscal 2021. Acesta include și o investiție importantă pentru modernizarea Bazei 71 aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.
Sursă foto: Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Facebook

Congresul SUA a adoptat definitiv în urmă cu câteva zile bugetul de 740.5 miliarde de dolari pentru apărarea ţării în 2021. Congresul a sfidat astfel ameninţarea unui veto al lui Donald Trump.

Totuși, înainte de a intra în vigoare, legea trebuie acum trimisă la Casa Albă pentru a fi semnată, dar Donald Trump ameninţă că-şi va folosi dreptul de veto, în special pentru că textul nu include abolirea unei legi, aşa-numitul "articol 230", care protejează statutul juridic al reţelelor sociale, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva lui.

Revenind la buget, Congresul include și o investiție de 130.5 milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii. DefenseRomania anunța despre această solicitare încă din vara acestui an.

 

SUA transformă Baza Aeriană de la Mihai Kogălniceanu într-un hub pentru US Air Force

 

Americanii intenționează să efectueze lucrări complexe de renovare care ar permite susținerea rotațiilor escadroanelor aeronavelor dislocate de US Air Force, dar și modernizarea platformelor de aterizare pentru încărcături periculoase. Potrivit documentelor consultate de publicația militară americană Stripes, investiția prevede și construcția unor depozite pentru combustibil.

US Air Force consideră esențiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Amintim că în iunie 2019, SUA au relocat temporar personal militar și drone MQ-9 de la baza aeriană Miroslawiec din Polonia către Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. La baza de la Câmpia Turzii americanii au dislocat de-a lungul timpului și avioane F-15, F-16 sau F-22 Raptor.

În acest sens, generalul (r.) Alexnadru Grumaz și-a arătat convingerea că următorul pas va fi dislocarea avioanelor stealth de generația a V-a F-35 în țara noastră.

„Forțele Aeriene Americane alocă 130 de milioane de dolari. Practic, baza de la Câmpia Turzii va deveni o bază modernă care va găzdui, în afară de dronele Reaper MQ-9, și avioane F-35 ale NATO.

Baza de la Câmpia Turzii e o bază de aviație avansată. Acolo vor fi depozite de logistică pentru aviație și vor fi depozite din care se vor putea scoate echipamente pentru a se face un aerodrom de campanie”, preciza generalul Grumaz. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Bulgaria propune ca Bucureștiul să fie legat de Marea Egee printr-o autostradă
Nicolae Ciucă: Va fi construit un nou spital militar în zona Ghencea
Ministrul Aurescu susține că bugetul alocat MAE e suficient pentru atingerea obiectivelor trasate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro