Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Contraspionajul ucrainean a anihilat o rețea de agenți FSB formată din foști spioni militari ai Ucrainei
07 feb, 17:38
Într-un comunicat de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), postat pe site-ul instituției pe 05.02.2021, se arată că, în cadrul activităților desfășurate de membrii serviciului, a fost anihilată o rețea de agenți ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă, formată din foști cercetași militari ucraineni, care au trecut de partea rușilor.

Potrivit datelor prezentate de ofițerii de contraspionaj ai SBU, aceștia au activat pe teritoriile Regiunilor Odessa, Nikolaev, Kiev, Chernigov și Zhytomyr. “SBU a stabilit că cetățenii ucraineni au fost recrutați și au îndeplinit misiuni de cercetare pentru colaboratorii FSB Vadim Dautov și Denis Sobko”, se precizează în comunicatul de presă.

“Agentura rusească” trebuia să pregătească diverse operațiuni de sabotaj, să ajute serviciile speciale din Republicile Donețk și Lugansk să se infiltreze în Ucraina și să pregătească specialiști în domeniul informațiilor. De exemplu, în orașul Nicolaev, sub lupa agenților ruși se aflau aerodromul strategic Kulbakino, unde sunt dislocate Brigada 299 Aviație Tactică și Întreprinderea de reparații de aviație NARP.

În plus, rețeaua FSB a cules diverse informații militare și a recrutat informatori. În special, au fost selectate datele privind Direcția Principală Cercetare a Ministerului ucrainean al Apărării, Forțele pentru Operații Speciale, Statul Major al Forțelor Navale și Centrul 73 pentru Operații Speciale Navale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

În cursul activităților planificate era prevăzută inclusiv răpirea unuia dintre foștii comandanți ai Forțelor pentru Operații Speciale din Ucraina, pentru care era alocată suma de 100.000 de dolari. Ca dovadă, SBU a publicat un videoclip cu interogarea unuia dintre deținuți (nume de cod “Leader”) și înregistrări audio cu alte persoane.

G Ad:

De la cei reținuți se pare că a fost confiscat un întreg arsenal de arme: patru puști AK-47, două pistoale Fort-17, două aruncătoare de grenade, 44 de grenade, aproximativ 3.700 de cartușe, precum și 2,7 kilograme de TNT și detonatoare electrice. Aceștia sunt acuzați de încălcarea unei multitudini de articole din Codul penal ucrainean.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro