Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O patrulă US Army, atacată lângă Qamishli în Siria
12 feb, 15:36
Azi, un convoi militar american, care conducea o patrulă lângă Qamishli, în nord-estul Siriei, a întâlnit un punct de control ocupat de forțele regimului pro-sirian. După ce trupele americane au emis o serie de avertismente, patrula a intrat sub focuri de arme mici trase de persoane necunoscute. În autoapărare, trupele US Army au ripostat, transmite defence blog.

„Situația de pericol a fost eliminată și este în curs de investigare. Patrulele a revenit la bază", a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției, colonelul Myles B. Caggins.

Nu este clar dacă confruntarea a avut loc între militarii SUA și membrii trupelor lui Bashar al Assad sau protestatarii civili, sau un amestec din ambele. Ulterior, forțele ruse au ajuns la fața locului pentru a calma spiritele, potrivit altor rapoarte.
Unele surse au raportat că o persoană într-o uniformă a armatei siriene a fost rănită fiind dusă la un spital din apropiere, în timp ce agenția de știri SANA a raportat că un civil a fost ucis și o altă rănită în confruntare. Potrivit acestora militarii americani au deschis focul asupra protestatarilor şi au utilizat grenade fumigene. Cel puţin un civil a fost ucis, iar altul a fost rănit în incident, transmite Mediafax. Locuitorii au atacat convoiul după ce soldații americani ar fi deschis focul asupra civililor, potrivit raportului SANA, care nu a fost verificat.

Potrivit Voice of America, forțele americane au controlat cea mai mare parte a nord-estului Siriei până în octombrie, când militarii turci și militanții săi aliați sirieni au lansat o campanie împotriva kurzilor. De atunci, forțele ruse și guvernul sirian au intrat în regiunea de frontieră dintre Turcia și nord-estul Siriei, cu scopul de a cuceri zona evacuată de forțele americane.

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene