Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O patrulă US Army, atacată lângă Qamishli în Siria
12 feb, 15:36
Azi, un convoi militar american, care conducea o patrulă lângă Qamishli, în nord-estul Siriei, a întâlnit un punct de control ocupat de forțele regimului pro-sirian. După ce trupele americane au emis o serie de avertismente, patrula a intrat sub focuri de arme mici trase de persoane necunoscute. În autoapărare, trupele US Army au ripostat, transmite defence blog.

„Situația de pericol a fost eliminată și este în curs de investigare. Patrulele a revenit la bază", a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției, colonelul Myles B. Caggins.

Nu este clar dacă confruntarea a avut loc între militarii SUA și membrii trupelor lui Bashar al Assad sau protestatarii civili, sau un amestec din ambele. Ulterior, forțele ruse au ajuns la fața locului pentru a calma spiritele, potrivit altor rapoarte.
Unele surse au raportat că o persoană într-o uniformă a armatei siriene a fost rănită fiind dusă la un spital din apropiere, în timp ce agenția de știri SANA a raportat că un civil a fost ucis și o altă rănită în confruntare. Potrivit acestora militarii americani au deschis focul asupra protestatarilor şi au utilizat grenade fumigene. Cel puţin un civil a fost ucis, iar altul a fost rănit în incident, transmite Mediafax. Locuitorii au atacat convoiul după ce soldații americani ar fi deschis focul asupra civililor, potrivit raportului SANA, care nu a fost verificat.

Potrivit Voice of America, forțele americane au controlat cea mai mare parte a nord-estului Siriei până în octombrie, când militarii turci și militanții săi aliați sirieni au lansat o campanie împotriva kurzilor. De atunci, forțele ruse și guvernul sirian au intrat în regiunea de frontieră dintre Turcia și nord-estul Siriei, cu scopul de a cuceri zona evacuată de forțele americane.

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider