Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Sud reia producţia de tancuri principale de luptă K2 Black Panther
31 mai 2019 / 12:15
Hyundai Rotem, producătorul sud-coreean din industria de apărare, a reluat producția în masă a unui al doilea lot de tancuri principale de luptă K2 Black Panther (MBTs), după o întârziere de aproape doi care s-a datorat unor probleme apărute la sistemul de transmise. Compania a tinut sa marcheze evenimentul, la 27 mai, printr-o ceremonie oficială la sediul său din Changwon, potrivit Defence Blog  și Janes.com.
tancuri principale de luptă K2 Black Panther (MBT)

Pe 27 mai, producătorul sud-coreean de apărare, Hyundai Rotem, a dezvăluit două dintre tancurile sale principale de luptă K2 Black Panther (MBT). Compania a declarat că au fost livrate recent două dintre cele 100 de tancuri comandate de armata Republicii Coreea (RoKA), adăugând că se așteaptă ca restul de tancuri să fie produse până la finalul anului 2021.

,,Producția în serie pentru cel de-al doilea lot de tancuri a fost semnată [în contracte] în 2014 și ar fi trebuit încheiată până în 2017. Dar producţia a fost suspendată pentru mai mult de doi ani, deoarece transmisia internă a tancului nu a reușit să treacă teste de durabilitate", a precizat compania.

Hyundai Rotem a subliniat de asemenea că producerea unei serii suplimentare de tancuri ar sprijini industria locală - în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) - care au fost afectate în mod negativ de întârzierea producerii tancurilor principale de luptă K2 Black Panther (MBT).

Ministerul sud-coreean al Apărării Naționale a decis să combine motorul K2 produs de industria locală cu un sistem de transmisie german, fapt care a permis ca tancul K2 Black Panther să treacă toate testele la începutul acestui an. Tancul principal de luptă K2 Black Panther a evoluat din programul XK2. 

Acest MBT de ultimă generaţie a fost dezvoltată în Coreea de Sud folosind tehnologie indigenă. Dezvoltat ca tanc principal de luptă modern, care va înlocui majoritatea tancurilor M48 Patton rămase în dotarea armatei sud-coreene și va completa seria de tancuri principale de luptă K1 în prezent şi acestea aflate în dotarea armatei sud-coreene.

Caracteristici ale tancului principal de luptă K2 Black Panther: Greutate 55 tone; Lungime-10,8 m (incl. țeava); Lățime-3,6 m; Înălțime-2,4 m; Echipaj-3; Blindaj: ERA, NERA, secretizat; Armament principal 1 × tun 120 mm cu țeavă lisă 40 de proiectile; Armament secundar 1 × mitralieră coaxială 7,62 mm (12.000 de cartușe), 1 × mitralieră 12,7 mm (3.200 de cartușe).

Producția în serie a început în 2013, iar primele tancuri principale de luptă K2 Black Panther au intrat în dotarea forţelor armate sud-coreene în iunie 2014. Costurile pentru un tanc K2 depășesc 8,5 milioane de dolari pe unitate, făcându-l unul dintre cele mai scumpe tancuri principale de luptă aflat în serviciu.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv