Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Sud va primi patru nave Patrol Killer Experimental-B și a mai comandat alte patru
14 dec 2019 / 16:15
Constructorul naval sud-coreean Hanjin Heavy Industries and Construction (HHIC) a lansat la apă încă patru nave de atac rapid Patrol Killer Experimental-B (PKX-B) destinate Marinei Sud Coreene (RoKN), potrivit Ministerului Apărării, transmite Jane.

Cele patru noi nave din clasa cunoscută și sub numele de Patrol Killer Medium Rocket (PKMR) au fost lansate la apă într-o ceremonie care a avut loc la șantierul naval HHIC din Busan.

Navele de patrulare se preconizează că vor fi livrate către RoKN până la sfârșitul anului 2020. Acestea fac parte dintr-un contract semnat în iunie 2017.

Ceremonia de lansare are loc după ce HHIC a predat cea de-a doua ambarcațiune care va intra în serviciu în prima jumătate a anului 2020 și va executa misiuni de patrulare în apropierea frontierei maritime inter-coreene, potrivit Ministerului Apărării.

Prima ambarcațiune de acest tip a fost livrată marinei în octombrie 2017. Cea de-a treia și a patra navă trebuie să fie predate înainte de sfârșitul anului 2019.

Constructorul naval HHIC a anunțat pe 31 octombrie că a câștigat un contract de 211 milioane de dolari de la Ministerul Apărării pentru construcția a altor patru nave din clasa Patrol Killer Medium Rocket pentru RoKN.

Conform contractului, HHIC trebuie să livreze ultimele patru nave până în decembrie 2022, potrivit agenției de știri Yonhap. 

Vezi și: Patru nave hovercraft vor fi construite pentru Armata Sud Coreeană

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului