Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cornel Popa: Cadrele militare în rezervă aşteaptă un simplu apel al MApN pentru a deveni voluntari
06 apr, 22:15
Cadrele militare în rezervă îşi arată disponibilitatea de a se implica în lupta împotriva coronavirusului, ca voluntari, afirmă senatorul PNL Cornel Popa într-o interpelare adresată ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

,,În discuţiile pe care le port în aceste zile cu oameni la fel de preocupaţi, am avut ocazia să aflu despre disponibilitatea unora dintre ofiţerii aflaţi în rezervă de a răspunde PREZENT, ca voluntari, apelului dumneavoastră, domnule ministru, în cazul în care luaţi în calcul şi această variantă. Aşa cum fac întotdeauna, cadrele militare, chiar şi în rezervă, simt pregnant datoria faţă de ţară şi faţă de români. Aceştia urmăresc cu atenţia specialiştilor, nu doar ca simpli spectatori, ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă cu virusul ucigaş şi observă cu îngrijorare pierderile din linia întâi, din cauza îmbolnăvirilor sau a abdicării unora de la jurământul de credinţă", scrie senatorul în interpelare, potrivit Agerpres.

Potrivit liberalului, cadrele militare în rezervă îşi arată disponibilitatea de a se implica, aşteptând "un simplu apel" din partea ministrului Apărării, "să se prezinte ca voluntari în această luptă perfidă cu un duşman care a îngenuncheat naţiune după naţiune".

Parlamentarul bihorean a precizat că a discutat pe această temă cu generalul în rezervă Grigore Bartoş, fostul comandant al Brigăzii 11 Mecanizate Oradea, care a vorbit cu mai mulţi ofiţeri superiori şi generali în rezervă din Ardeal şi care şi-au exprimat dorinţa de a ajuta în criza sanitară, în cazul în care va fi solicitată prezenţa lor, foşti medici şi personal sanitar, specialişti, personal de armată.

,,Aceşti oameni care nu mai sunt în prezent în activitate s-ar înrola voluntar, la apelul dumneavoastră, domnule ministru. Iată de ce vă întreb dacă aveţi în vedere şi această soluţie, dată fiind amploarea răspândirii Covid 19 şi pierderile tot mai mari în rândul personalului medical", a conchis senatorul interpelarea adresată ministrului Apărării.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro