Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Corovonavirus | UE a identificat informaţii false despre COVID-19 care provin din Rusia
08 apr, 14:43
Uniunea Europeană a identificat informaţii false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, citată miercuri de dpa.

Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre COVID-19 având legătură cu Kremlinul, a indicat Jourova.

Citeşte şi: Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA

Ea a mai spus că au existat declaraţii oficiale ale autorităţilor ruse îndreptate împotriva UE. Scopul acestor declaraţii a fost de a provoca teamă şi nervozitate în rândul populaţiei, a spus vicepreşedinta Comisiei Europene.

În ceea ce o priveşte, China are tendinţa să recurgă la propagandă, a spus Jourova. Politiciana cehă a dat ca exemplu difuzarea unor informaţii potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă faţă crizei declanşate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce nu este adevărat, în opinia sa.

Citeşte şi: Dan Dungaciu: În Italia nu sunt 'omuleți verzi', sunt ofițeri ai Armatei ruse care se plimbă pe drumurile NATO

Ea a spus că cel mai bun mod de a face faţă informaţiilor false şi propagandei este prin intermediul datelor, adăugând că există o mare nevoie de date şi informaţii sigure.

Citeşte şi: Trustul de presă al MApN: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât COVID-19

Jourova a declarat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele reţele de socializare. S-a convenit ca informaţiile credibile să fie evidenţiate, iar informaţiile false să fie şterse sau să devină mai puţin vizibile, a spus ea potrivit Agerpres.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'