Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu o zi înainte de a intra în apele așa-zis teritoriale rusești din Crimeea, distrugătorul Defender a simulat reținerea de către forțe străine
24 iun, 08:27
Grupuri de forțe speciale din Marea Britanie, Ucraina și Statele Unite au eliberat distrugătorul britanic Defender în timpul unui exercițiu comun, care, conform legendei exercițiului, a fost capturat de pirați, se precizează într-un comunicat de presă, de miercuri dimineață, al Centrului 73 Naval de Operații Speciale al Marinei ucrainene.
Distrugătorul HMS Defender, sursă foto: Royal Navy

Scenariul exercițiului a avut două etape dinstincte. În prima, un grup combinat de forțe pentru operații speciale (FOS) s-a apropiat de navă cu bărci de mare viteză și a executat o acțiune de abordaj. În cea de-a doua, alte grupuri FOS au urcat pe navă și au executat o acțiune de curățare.

Prin operațiile de abordajla bordul unei nave, forțele pentru operații speciale simulează atât o capturare a navei de către inamic, cât și operații de eliberare a navelor de sub controlul piraților, se precizează în comunicatul Centrului 73 Nava, citat de publicația ucraineană Mil.in.ua.

2. -imagine fara descriere- (militari-britanici-odesa_20633500.jpeg)

Sursa foto: Centrul 73 Naval de Operații Speciale al Ucrainei

G Ad:

Exercițiul s-a desfășurat la Odessa în timpul vizitei în Ucraina a distrugătorului Defender. Alături de nava britanică, în portul Odessa a intrat și fregata olandeză Evertsen (F805), ambele nave făcând parte din grupul de lovire condus de portavionul britanic HMS Queen Elizabeth II.

Înainte de a intra în Odessa, distrugătorul Defender (D36) și fregata Evertsen au efectuat manevre comune în Marea Neagră cu distrugătorul USS Laboon (DDG 58).

În luna mai, subunități ale Centrului 73 Naval s-au pregătit pe nava Gărzii de Coastă americane USCGC Hamilton (WMSL-753). Atunci, în timpul exercițiilor, s-au exersat, de asemenea, operații de abordaj, luptă corp la corp și acțiuni de curățare a navelor, precizează Mil.in.ua.

Comentariul autorului: Deși exercițiul desfășurat la bordul distrugătorului Defender este unul de rutină, absolut normal pentru navele și echipele de forțe speciale, care operează în teritorii ostile, surprinde faptul că acesta a fost executat în ziua premergătoare apropierii navei de țărmul peninsulei Crimeea.

Cel mai probabil, misiunea distrugătorului de a naviga în proximitatea coastelor Crimeei a fost atent pregătită și au fost luate în calcul toate scenariile, inclusiv urcarea la bord a trupelor speciale rusești.

Din fericire, acest eveniment nu a avut loc, dar dacă s-ar fi întâmplat, se pare că o acțiune de recuperare în forță a navei era iminentă.

Încă nu se poate spune dacă militarii ruși au fost surprinși de apropierea navei britanice sau au acționat prudent, evitând la limită un incident, care se putea sfârși tragic, dar cu siguranță se poate aprecia că aceștia nu s-au simțit deloc confortabil și au perceput foarte intens amenințarea și starea de incertitudine.

Se mai poate aprecia, că acțiunea distrugătorului Defender este răspunsul britanic la recentul survol al avioanelor rusești deasupra portavionului HMS Queen Elizabeth II, în Marea Mediterană.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro