Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Curs de supraviețuire pe mare cu piloții militari
06 iul, 16:07
Scafandrii militari, alături de colegii din Forțele Navale Române, au participat la un curs de supraviețuire pe apă, organizat de Forțele Aeriene Române, pentru instruirea și formarea deprinderilor necesare personalului aeronavigant.

Pe durata cursului desfășurat în bazin și în Marea Neagră, militarii de la Centrul de Scafandri i-au instruit pe participanți cum să execute corect elementele unei activități de salvare în mediul maritim, se arată într-o postare a Forțelor Aeriene Române.

Printre lecțiile învățate de la marinarii militari, s-au numărat amerizarea cu parașuta, menținerea flotabilității bărcii de salvare, utilizarea trusei de supraviețuire, algoritmul mijloacelor de semnalizare a poziției pe apă în timpul zilei și al nopții, precum și operațiunile de salvare și de recuperare cu elicopterul și cu navele militare.

Conducătorul cursului, căpitan comandor Lucian Moldovan a declarat: Parcurgerea cursului de supraviețuire pe apă și al cursului SRE au devenit condiții obligatorii pentru obținerea calificărilor pentru misiune și obținerea calificărilor ca instructor de zbor pentru personalul navigant. Este un curs foarte solicitant din punct de vedere fizic și psihic ținând cont de faptul că aproximativ 85% din timpul alocat pentru pregătire este pregătire practică. Pe timpul celor două săptămâni s-au urmărit două obiective principale: în primul rând formarea deprinderilor practice referitoare la plutirea pe apă, utilizarea echipamentelor de salvare și în ultimăî fază supraviețuirea pe apă. În al doilea rând s-a insistat pe creșterea capacității de rezistență fizică și în special a rezistențe psihice în cazul unui contact involuntar și brutal cu mediul acvatic a personalului navigant.” 

 

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro