Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutia neagră a MiG-ului 29 al Bulgariei a fost găsită. O parte a presei bulgare insinuează că avionul a fost doborât de Serbia
24 iun, 17:13
Cutia neagră a avionului MiG-29 al Forțelor Aeriene Bulgare, care s-a prăbușit în Marea Neagră, pe 9 iunie, a fost găsită, a anunțat ministrul interimar al Apărării de la Sofia, Georgi Panayotov.
MiG-29 Sursa foto: Exercițiul militar Shabla 21/US Air Force

Cutia neagră a MiG-ului 29 cu numărul de abordaj 39, care s-a prăbușit în Marea Neagră, a fost găsită la o adâncime de peste 70 de metri, iar învelișul exterior al acesteia a fost avariat. Există speranțe că echipamentele din interiorul cutiei negre nu au fost deteriorate, transmite Army Media BG.

”Sperăm că dispozitivul ne va oferi informații despre toți parametrii de zbor - viteza, starea motorului, altitudinea și traiectoria aeronavei, starea comenzilor, inclusiv dacă pilotul a efectuat în orice moment o manevră bruscă de nu a reușit să anunțe prin radio, date care să ducă la elucidarea prăbușirii avionului soldată cu decesul unui pilot experimentat, maiorul Valentin Terziev”, a mai spus ministrul.

Ministrul Panayotov a spus că analiza cutiei negre va fi efectuată în Bulgaria la Baza Aeriană Graf Ignatievo, exprimându-și recunoștința Forțele Navale și comandantul acestora, contraamiralul Kiril Mihailov, șeful al apărării amiralul Emil Eftimov și companiei Hydroremont.

Ministrul Panayotov a solicitat presei să înceteze să difuzeze speculații despre accident, mai ales că un jurnalist bulgar a susținut că avionul MiG-29 ar fi fost doborât de armata sârbă, care participa la exercițiul din nord-estul Bulgariei cu un sistem antiaerian S-125 Neva.

G Ad:

”Exercițiile militare ale Armatei Serbiei în Bulgaria s-au desfășurat la un poligon nu departe de orașul Shabla din nord-estul Bulgariei, și probabilitatea ca MiG-ul nostru să fi fost doborât de o rachetă S-125 Neva lansată de Armata Serbiei, ar fi trebuit să fie subiect de discuții politice aprinse. Mai ales înainte de alegerile parlamentare. Totuși, nu a existat nicio discuție. Toate partidele, mass-media, comentatorii, toți tac”, a afirmat jurnalistul bulgar Grigor Lilov, într-o postare pe Facebook.

 

 

Serbia neagă vehement o asemenea teorie

 

Ministerul Apărării de la Belgrad, potrivit B92, a reacționat imediat și a dezmințit zvonurile cu privire la un asemenea scenariu. Sârbii spun că jurnalistul bulgar și media de la sud de Dunăre care a promovat această teorie sunt rău intenționați.

”Din cauza afirmațiilor și speculațiilor inexacte și rău intenționate ale jurnalistului și scriitorului bulgar Grigor Lilov, informații care au fost publicate în anumite zone ale presei, Ministerul Apărării de la Belgrad informează că Forțele Aeriene Sârbe nu au efectuat acțiuni cu rachete de apărare antiaeriană în ziua prăbușirii avionului MiG-29 bulgar”, precizează sârbii, potrivit sursei citate.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro