De ce trece Armata Ucrainei la o organizare pe corpuri. După trei ani de război Ucraina își adaptează armata
A fost aprobat un plan pentru trecerea la o nouă structură organizatorică a Forțelor Armate ale Ucrainei care cuprinde și crearea de corpuri în cadrul Armatei.
Forțele Armate Ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă. Sursa Foto: Ministerul britanic al Apărării
Informații pe acest subiect au fost făcute publice de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de generalul Sirski.
Comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene (CinCAFU), generalul Oleksandr Syrskyi, a prezentat pe 3 februarie un raport despre operațiile de război în desfășurare și despre modernizarea armatei.
”Un plan corespunzător a fost deja aprobat pentru trecerea la o nouă structură organizatorică a Forțelor Armate ale Ucrainei și crearea de corpuri. Ne menținem concentrarea pe acest lucru – pe execuție. Este necesar un sistem bazat pe corpuri. Astăzi am discutat despre abordările de numire a comandanților de corp: aceștia ar trebui să fie cei mai pregătiți, cei mai promițători ofițeri, cu experiență de luptă și gândire modernă. Armata trebuie să fie modernă. Și cel mai important lucru este să apreciezi oamenii. Deciziile relevante vor fi făcute publice”, a spus Zelenski, pe canalul oficial de Telegram al președintelui Ucrainei.
Trecerea Forțelor Terestre Ucrainene la organizarea pe corpuri este o decizie ca urmare a experienței acumulate în cei trei ani de război
Nota autorului: Trecerea Forțelor Terestre ucrainene la organizarea pe corpuri este, desigur, ca urmare a experienței acumulate în cei trei ani de război. Cel mai probabil, acest proces este necesar pentru o abordare cu cât mai puține scăpări organizatorice a operațiilor de apărare și ofensivă.
Deocamdată, nu se cunoaște dacă noile corpuri ucrainene vor fi de puterea corpurilor din armatele NATO care sunt formate din cel puțin două divizii, fiecare divizie având trei brigăzi de luptă.
O divizie din armatele NATO deține suficiente capabilități pentru a desfășura acțiuni eficiente pe o direcție operativ-tactică și chiar pe una operativă, cu o lățime a frontului de apărat de până la 50 de km.
Un corp de forțe terestre din armatele NATO operează de regulă pe o direcție operativ-strategică, iar la nevoie (cazuri extreme), precum și în funcție de capabilitățile ofensive ale adversarului, este suficientă pentru apărarea unei direcții strategice.
Sîrski: Am început să implementăm măsuri de tranziție la o structură de corp
Potrivit generalului Sîrski, se continuă procesul de dezvoltare a tipurilor de trupe care acționează la sol în zona frontului și că au fost începute măsurile de tranziție la o structură de corp.
”Continuăm să dezvoltăm formațiuni și unități ale Forțelor Terestre, Forțelor de Asalt Aeropurtate, Corpului de Infanterie Marină și Forțelor Sistemelor fără pilot - prin creșterea numărului de sisteme fără pilot din componența lor”, a scris Sirski pe pagina oficială de Facebook a CinCAFU.
”Pe teren, în primul rând, saturăm cu personal și echipamente acele unități care sunt desfășurate deja în apărare pe prima linie. Totodată, sunt în curs de execuție măsuri de relocare și trimitere a personalului militar din zona non-combat la unitățile militare de luptă (...). Reforma structurii organizatorice a Forțelor Armate este în desfășurare. Am început să implementăm măsuri de tranziție la o structură de corp”, a precizat Sirski.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News