Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De la Marea Caspică la Marea Neagră: În Rusia, a început exercițiul strategic “Caucaz-2020”
21 sep 2020 / 08:45
Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 21.09.2020, a început executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Acesta se va desfășura, în perioada 21-26 septembrie, sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate, general de armată Valeri Gherasimov, pe teritoriul Regiunii Militare Sud. 

În prima etapă a exercițiului, organele de conducere militară vor efectua planificarea acțiunilor de luptă, în situația politico-militară creată. Vor fi desfășurate activități de cooperare între contingentele militare ale statelor participante la exercițiu pentru respingerea atacurilor din aer, pentru ducerea acțiunilor de cercetare și căutare, precum și a acțiunilor defensive.

În cea de-a doua etapă, este planificată îndeplinirea misiunilor de conducere directă a trupelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă comune. Vor fi desfășurate activități ale grupărilor de Forțe Terestre, grupărilor de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și ale forțelor Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

De asemenea, în timpul exercițiului, vor fi executate acțiuni practice ale trupelor, pentru desfășurarea și ducerea apărării teritoriale.

Activitățile de bază vor fi desfășurate în poligoanele interne ale Regiunii Militare Sud, respectiv Prudboy, Ashuluk și Kapustin Yar, precum și în poligoanele de aviație Arzgirsky și Kopanskoy. În acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice vor fi organizate episoade de acțiune ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, inclusiv cu participarea navelor Republicii Islamice Iran.

Pentru desfășurarea de acțiuni comune, la exercițiu vor participa aproximativ 1.000 de militari din Armenia, Republica Belarus, China, Myanmar și Pakistan. Reprezentanți din Azerbaidjan, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tadjikistan și Sri Lanka vor lua parte la exercițiu în calitate de observatori.

În total, la exercițiul Caucaz-2020 vor participa aproximativ 80.000 de militari, inclusiv din mari unități și unități militare luptătoare, de asigurare logistică și tehnică, precum și din mari unități de Apărare Antiaeriană, ale Forțelor Navale și Forțelor Speciale. Numărul maxim de militari implicați din unitățile militare care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, care vor participa la exercițiu sub o comandă operațională unică, nu va fi mai mare de 12.900 de militari.

La activitățile practice din poligoane vor fi implicate până la 250 de tancuri, până la 450 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate, precum și până la 200 de piese de artilerie și sisteme reactive cu foc în salvă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro