Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Demonstraţie de forţă a militarilor români la exerciţiul „Justice Sword 20” (Foto)
19 oct 2020 / 19:29
Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” participă în această perioadă la exercițiul „Justice Sword 20” la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Dislocat eșalonat (în scopul implementării și respectării măsurilor de prevenție COVID) încă de la începutul acestei săptămâni, statul major al unității a luat deja contact cu scenariul exercițiului, acesta executând, pe parcursul a trei zile, un exercițiu tactic pe hartă (MAPEX) integrat în scenariul eșaloanelor superioare.

Exercițiile de tip MAPEX sunt un excelent prilej pentru comandant de a-și instrui echipa statului major, dar și pe comandanții de subunități, cu privire la planificarea, coordonarea, dar și executarea misiunilor folosind scenariile tactice pe hartă, asigurând o foarte bună pregătire înaintea trecerii la executarea exercițiilor în teren.

Subunitățile au debutat în cadrul exercițiului cu antrenamente de tip STX- exerciții de rezolvare a unei situații tactice, de mică amploare, concepute pentru a exersa una sau mai multe cerințe colective.

Ele au ca scop antrenarea subunităților pentru rezolvarea unor situații ce pot să apară pe câmpul de luptă. Prin antrenarea trupelor în această gamă de exerciții, se urmărește perfecționarea deprinderilor colective la nivel de echipă/grupă/pluton/companie.

Tot acest tip de instrucție colectivă include și misiuni pentru micii comandanți, dar se urmărește și receptivitatea militarilor în îndeplinirea misiunilor încredințate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro