Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Demonstraţie de forţă a militarilor români la exerciţiul „Justice Eagle 20.2” (Foto)
18 sep, 14:31
La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, aproximativ 300 de militari au participat, în perioada 8 – 18 septembrie, la etapa acţională de pregătire şi executare a tragerilor de luptă nivel pluton şi companie a exerciţiului în context întrunit „Justice Eagle 20.2”.

Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, alături de partenerii americani este prezentă cu subunităţi de infanterie, tancuri, artilerie şi sprijin logistic.

Acest exerciţiu a avut ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, evidenţierea coeziunii, unităţii şi solidarităţii dintre cele două state partenere, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare.

Pe timpul instrucţiei militarii au fost vizitaţi de generalul-maior Dragoş Dumitru Iacob, comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica", şi general de brigadă Florin Marian Barbu comandantul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, cărora li s-au prezentat elementele specifice procesului de planificare, pregătire şi desfăşurare a misiunilor şi tragerile reale de luptă a subunităţilor participante la exericiţiu.

Întreaga perioadă alocată executării acestui exerciţiu este gândită într-o dinamică graduală ascendentă a angajării efectivelor în antrenamentele din teren, cu şi fără trageri de luptă prin planificarea unor şedinţe de tragere de nivel pluton şi companie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro