Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc
16 sep 2019 / 16:30
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de armament către Maroc pentru a cumpăra aproape 8.500 de muniții de diferite tipuri, cu un preț de puțin sub 1 miliard de dolari, transmite defensenews.

Cele două pachete - un pachet de arme utilizate pe avioanele F-16 în valoare de 209 milioane dolari și o tranșă de rachete TOW pentru 776 milioane dolari - au fost anunțate de Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Armele vor „îmbunătăți securitatea unui aliat major non-NATO care continuă să fie o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Africa de Nord”, a scris DSCA în anunțul său. "O apărare națională puternică și o forță militară dedicată va ajuta Marocul să se mențină în eforturile sale de a menține stabilitatea", se mai arată în comunicat.

Cererea TOW include 2.401 de rachete TOW 2A, 28 de rachete pentru testare și 400 de lansatoare TOW M220A2; unele dintre aceste lansatoare pot fi sisteme ITAS M41. De asemenea, sunt incluse echipamente de suport, asistență tehnică și instruire.

Mii de bombe

 

Deși este la un preț mult mai mic, pachetul F-16 este mai larg. Acesta include 5.810 bombe MK82-1, 300 MK84-4, rachete luminoase și piese de întreținere. De asemenea, conține un pachet de componente pentru arme, inclusiv 105 proiectile de atac direct direct (JDAM) KMU-572F / B, 180 de rachete ghidate MXU-651B / B, bombe GBU-10, 4.125 rachete MXU-650C / B AFG, bombe GBU - 12, 4.305 rachete ghidate prin computer MAU-169L / B și 5.178 focoase FMU-152.

DSCA a declarat că această vânzare va ajuta Marocul în lupta împotriva organizațiilor extremiste și „îmbunătățește interoperabilitatea cu Statele Unite și aliați regionali și va spori capacitatea Marocului de a întreprinde operațiuni de coaliție, așa cum s-a întâmplat în trecut în zboruri operaționale împotriva ISIS în Siria și Irak.”

În martie, Marocului i-a fost aprobată cererea de a cumpăra 25 de avioane noi F-16C /D Block 72.

Vezi și: Maroc cumpără rachete antitanc TOW-2A

Ştiri Recomandate

Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN
Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Ucraina lucrează la elaborare a unei strategii pentru redobândirea controlului asupra Crimeei
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Traian Băsescu critică politica lui Trump și spune că acesta a izolat SUA de aliați