Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deținut de la Guantanamo, transferat în Maroc
19 iul, 15:09
Pentagonul a anunțat azi transferul unui deținut de la unitatea de detenție Guantanamo în Maroc.

Departamentul Apărării a anunțat astăzi transferul lui Abdul Latif Nasir de la unitatea de detenție din Guantanamo în Regatul Maroc, se arată într-un comunicat al instituției.

În 2016, Comisia de revizuire periodică (PRB) a stabilit că deținerea lui Abdul Latif Nasir, în baza legii prizonierilor de război a nu mai era necesară pentru a proteja securitatea națională a Statelor Unite.

Informațiile disponibile sugerează că Nasir ar fi participat ca instructor militar în Afganistan la sfârșitul anilor '90 și ulterior ar fi devenit instructor militar în cadrul Qaeda și membru al subcomitetului de instruire al organizației teroriste. După atacurile din 11 septembrie și invazia SUA în Afganistan, el ar fi luptat alături de talibani împotriva forțelor coaliției și a coordonat luptele la Tora Bora.

Chiar și așa el a fost închis fără acuzație sau proces timp de peste 15 ani, deși guvernul SUA a recunoscut că nu mai are motive să-l țină. 

G Ad:

Prin urmare, PRB a recomandat ca Nasir să fie repatriat în Maroc, sub rezerva asigurărilor de securitate și tratament uman. Pașii necesari pentru a efectua repatrierea nu au putut fi finalizați înainte de sfârșitul administrației Obama.

Comisia PRB a fost instituită prin Ordinul executiv 13567 al președintelui din 7 martie 2011. Deși Administrația Trump a confirmat decizia PRB în Ordinul executiv 13823 din 30 ianuarie 2018, nu a finalizat repatrierea.

Comisia de reviziure periodică este alcătuită din funcționari de rang înalt din Departamentele Apărării, Securitate Internă, Justiție, împreună cu Statul Major și Biroul Directorului Informațiilor Naționale și analizează dosarele prizonierilor de război sau ale deținuților care au atentat la siguranța națională.

Astăzi, 39 de deținuți se mai află în detenție la Guantanamo.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro