Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Negre
24 sep 2020 / 09:05
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 23.09.2020, două avioane de vânătoare de tip Su-27 au fost ridicate în aer pentru a intercepta deasupra Mării Negre a două bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

“Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au identificat țintele aeriene ca fiind bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA și le-au escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al CNCA, preluat de agenția de presă Interfax.

“După îndepărtarea avioanelor militare străine de frontierele Federației Ruse, avioanele de vânătoare au revenit pe aerodromul de dislocare”, au precizat reprezentanții centrului.

“Toate zborurile avioanelor de vânătoare rusești se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au menționat în încheierea comunicatului de presă reprezentanții CNCA.

Vinerea trecută, în cadrul unui briefing desfășurat la Moscova, șeful Direcției Principale Operații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Rudskoy, a declarat că SUA și aliații acesteia și-au intensificat activitățile militare desfășurate în zona Mării Negre.

G Ad:

Potrivit precizărilor acestuia, pe 28 august, 04 și 14 septembrie, bombardierele strategice americane B-52H au executat exerciții deasupra acvatoriilor Mării Negre și Mării Azov, în care au simulat efectuarea unor atacuri cu rachete asupra unor obiective militare din sudul Federației Ruse.

2. -imagine fara descriere- (radar_bombardiere_marea_neagra_20225500.jpeg)

 

Comentariul autorului: Misiunea din 23 septembrie desfășurată deasupra Mării Negre de SUA și statele aliate și partenere din cadrul NATO a fost cea mai complexă operațiune executată în ultima perioadă în regiune. Probabil, caracterul special al acesteia a fost dat de desfășurarea simultană în zonă a celor două exerciții la nivel strategic: Caucaz-2020 în Federația Rusă și Efort comun-2020 în Ucraina.

Aceasta a făcut parte dintr-o acțiune mai amplă desfășurată de SUA în Europa cu patru aeronave de tip B-52H, care au decolat, aproape simultan, de la Baza Aeriană - Fairford din Marea Britanie. Avioanele au îndeplinit misiuni în zona Mării Negre și în Marea Baltică, vizând atât Federația Rusă, cât și Republica Belarus.

În ceea ce privește misiunea bombardierelor strategice B-52H în zona Mării Negre, trebuie precizat faptul că aceasta a implicat tranzitarea spațiului aerian al României și fost susținută de o multitudine de avioane de cercetare americane și britanice. Astfel, deasupra Mării Negre s-au aflat trei avioane de cercetare americane, de tip RC-135U, RC-135W Rivet Joint și P-8A Poseidon, precum și două britanice, de tip Sentinel R.1 și RC-135W Rivet Joint. Acestea au decolat de la baze aeriene și Italia, Cipru și de pe Insula Creta.

Probabil, Federația Rusă va răspunde în zilele următoare la acțiunile americane, prin desfășurarea de misiuni în Marea Neagră cu bombardiere strategice de tip Tu-160 și/sau Tu-95MS. Cu toate că activitățile vor face parte din scenariul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, amploarea acestora va ține cont de ultimele acțiuni ale SUA și NATO în regiune.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Jandarmeria Română își cere scuze public și demarează o anchetă după defilarea controversată de la Cluj-Napoca (Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro