Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După modelul bulgar, Serbia intenționează reactivarea singurei aeronave An-26 din țară cu ajutorul Ucrainei
28 ian, 15:47
Agenția sârbă de știri a informat că Serbia este interesată să repună în funcțiune singura aeronavă de transport An-26 din cadrul Forțelor Aeriene naționale.

Intențiile părții sârbe au fost exprimate pe fondul lucrărilor similare de reparații pe care Uzina 410 din Ucraina le execută în prezent aeronavei An-30 din Bulgaria, de asemenea singura de acest tip aflată în exploatarea Forțelor Aeriene Bulgare.

“Acesta este un exemplu interesant pentru Serbia, deoarece avionul de transport An-26 cu numărul de înregistrare 71364, aflat în baza aeriană din Batajnica, așteaptă de mult timp reparații majore. Acestea sunt avioane similare dezvoltate în URSS, cu motoare identice. Astfel, experiența bulgară și decizia de a investi în vechea aeronavă pot încuraja Belgradul să-și trimită aeronava An-26 pentru revizie”, scrie portalul Balkan Security Network.

Avionul An-26 al armatei sârbe a fost supus lucrărilor de întreținere și reparații la Institutul Moma Stanojlovic de pe Aeroportul Batajnica, cu mult timp în urmă, în perioada anilor ‘90.

În 1999, după bombardamentul NATO, fabrica de reparații aeronautice a fost distrusă, iar singura aeronavă sârbă a fost reparată în Rusia la fabrica de reparații de avioane din Rostov-pe-Don.

Lucrările au fost finalizate pe 22 aprilie 2009, iar aeronava a continuat să funcționeze până la expirarea duratei sale de exploatare, de 40 de ani, pe 22 octombrie 2015.

Problema extinderii perioadei de exploatare a aeronavei a fost ridicată de mai multe ori la nivelul conducerii Forțelor Aeriene din Serbia, cu atât mai mult cu cât se consideră că concernul ucrainean „Antonov” asigură deținătorilor de aeronave An-26 și An-30 posibilitatea repunerii în funcțiune a acestora la costuri relativ mici.

Pe 20 ianuarie 2020, aeronava de supraveghere aeriană An-30 a Forțelor Aeriene Bulgare a sosit în Ucraina pentru reparații la Întreprinderea de stat Uzina 410, cu sediul în Kiev, reparațiile fiind efectuate în baza unui acord semnat între Ministerul Apărării din Bulgaria și Întreprinderea ucraineană de stat Ukrinmash.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro