Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Șeful de stat major al Forțelor Aeriene ale SUA a cerut o pregătire mai bună pentru un eventual război cu Rusia sau China
13 sep, 11:34
În Statele Unite a fost lansat un raport dedicat necesității „accelerării ritmului schimbărilor” din armata americană și complexul militar-industrial. Autorul acestuia este șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, generalul Charles Brown.

În raportul său, generalul american a afirmat că pierderile într-un viitor război pot fi comparabile cu cele din cel de-al Doilea Război Mondial.

“Trebuie să recunoaștem că astăzi comanda militară americană nu este destul de serioasă cu privire la amploarea amenințării unui posibil război în viitor”, a spus Brown.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene americane a afirmat că SUA vor trebui să concentreze toate resursele și capacitățile principale pentru a câștiga.

“Trebuie să ne dezvoltăm potențialul, să ne concentrăm pe cele mai noi tehnologii. Acest lucru va ajuta la o pregătire mai bună pentru un posibil război în viitor, un război care ar putea izbucni între Statele Unite, pe de o parte, și Rusia sau China, pe de altă parte”, a precizat Brown.

În plus, generalul a promis să prezinte, luni - 14 septembrie, un set extins de măsuri pentru „pregătirea pentru un posibil război”. Aceste măsuri, potrivit presei americane, nu vor fi prezentate în public.

Comentariul autorului: Charles Brown a fost numit în funcția de șef de stat major al Forțelor Aeriene americane pe 06 august, devenind primul lider de culoare care a ajuns la un asemenea nivel în cadrul acestei categorii de Forțe Armate.

Raportul elaborat de acesta poartă denumirea de “Accelerează sau pierde schimbarea” și pune accent pe faptul că un viitor război va fi diferit de conflictele în care a fost implicat Washingtonul în ultimele decenii. În opinia generalului, un război major va fi dus cu un adversar de o forță comparabilă cu cea americană, care s-ar putea solda cu pierderi gigantice.

Presa din SUA estimează că Brown se va confrunta cu o opoziție serioasă din partea parlamentarilor americani, care vor obiecta în mod categoric la anumite schimbări, ce vor presupune inclusiv închiderea unor facilități militare cu sisteme de armament învechite din districtele lor.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro