Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopter militar, doborât în Siria. Atacul a fost atribuit forțelor Turciei (VIDEO)
11 feb, 15:29
În cursul acestei zile un elicopter militar a fost doborât în Siria. La doar câteva ore distanță, un alt elicopter ar fi fost doborât, atacul fiind atribuit de media Armatei turce.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de presa internațională, primul elicopter a fost doborât în Siria, iar cei doi piloți au decedat. 

Elicopterul ar aparține forțelor regimului lui Assad. Turcia a confirmat că un elicopter s-a prăbușit, dar nu a revenidicat atacul asupra aparatului militar. Amintim că Turcia a lansat mai multe atacuri asupra obiectivelor siriene ca represalii la aracurile trupelor regimului sirian în urma cărora au fost uciși mai mulți soldați turci.

 

Elicopter al Armatei, doborât în Siria

 

Pe de altă parte, cei de la Bulgarian Military anunță în urmă cu puțin timp că un alt elicopter a fost doborât în Siria. Aceștia atribuie atacul fie trupelor Turciei, fie milițiilor susținute de Ankara.

Ar fi vorba de un al doilea elicopter doborât care efectua o misiune de recunoaștere și de luptă în provincia Idlib.

Bulgarian Military a publicat în exclusivitate într-un material video de aproximativ 45 de secunde, imagini cu elicopterul lovit de rachete, în timp ce se prăbușea. Sursa citată precizează că aparatul militar ar fi fost lovit fie de un sistem antiaerian cu rază scurtă, fie de un sistem MANPADS.

În imagini se poate observa prăbușirea elicopterului, cuprins de flăcări, după ce a fost lovit de o rachetă.

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial