Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopterul sirian Mi-17 a fost doborât de un avion F-16 al Turciei
12 feb, 15:16
Un elicopter militar sirian Mi-17 a fost doborât de un avion de vânătoare F-16C aparținând Turciei, iar președintele Erdogan ar fi comandat personal atacul, transmite presa de la Ankara, anunță defence blog.

Presa turcă relatează că președintele Recep Tayyip Erdogan a comandat personal atacul asupra elicopterului sirian. La comanda sa, pilotul unui avion de vânătoare F-16C  al Forțelor Aeriene Turce a folosit o rachetă aer-aer AIM-120 Advanced Medge Range, pentru a doborî un elicopter Mi-17 al Forțelor Aeriene Siriene lângă Idlib.

De asemenea, presa anunță că Forța Aeriană a Turciei va doborî mai multe avioane ale Forțelor Aeriene din Siria asupra Idlib, dacă este necesar.

Atacul, care a avut loc undeva lângă Nerab, în vestul Siriei, vine după ce forțele regimului lui Bashar al-Assad au ucis cinci soldați turci.

Ankara a ripostat cu lovituri aeriene asupra a 115 poziții guvernamentale, potrivit Reuters. Militarii turci au declarat că 101 dintre ținte au fost distruse, inclusiv trei tancuri, două poziții de mortiere și un elicopter.

Elicopterul militar a fost doborât în sudul orașului Idlib, unde rebelii susținuți de artileria turcă avansau în apropierea orașului Nairab, pentru a respinge o ofensivă a forțelor susținute de Rusia, a anunțat Abdulah al-Shami, un comandant al facțiunilor rebele, transmite Reuters.

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider