Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
16 oct, 10:30
Avioanele de luptă britanice, Typhoon, dislocate în estul Mediteranei au participat la primul exercițiu din ultimii 20 de ani, în spațiul aerian al Egiptului.
Sursă foto: Royal Air Force

Aeronavele RAF (Royal Air Force), care fac parte din Aripa 903 Aeriană Expediționară, s-au alăturat avioanelor egiptene F-16 în timpul exercițiului Bright Star, fiind pentru prima dată din 2001 când RAF a zburat împreună cu Forțele Aeriene egiptene.

La exercițiu au mai participat avioane F-16 ale Forțelor Aeriene elene și F-15, F-16, C-130 Hercules și B-52 ale Forțelor Aeriene americane, se precizează într-un comunicat al RAF din 12 octombrie.

”Exerciții precum Bright Star 21 sunt vitale pe măsură ce dezvoltăm și menținem interoperabilitatea cu partenerii noștri de coaliție, dacă RAF vrea să fie cu adevărat eficientă în operațiunile din Orientul Mijlociu […]”, a declarat comandantul Aripii 903, căpitanul de grup aerian [echivalent gradului de colonel] Piers ‘Dutch’ Holland.

În timp ce majoritatea aeronavelor participante au zburat din baza aeriană Cairo Vest, aparatele RAF Typhoon au folosit baza aeriană britanică Akrotiri din Cipru. Realimentarea în aer a fost realizată de o aeronavă RAF Voyager, care a decolat tot de la Akrotiri.

G Ad:

"Am fost încântat să fiu găzduit de egipteni în timpul acestui exercițiu important cu parteneri regionali. În afară de bogata experiență de pregătire cu alte națiuni, este esențial să continuăm să jucăm un rol activ în stabilitatea regiunii și să demonstrăm angajamentul nostru față de Orientul Mijlociu", a declarat comandantul Grupului 83 Aerian Expediționar, comodorul de forțe aeriene [echivalent gradului de general de brigadă] Simon Strasdin.

Exercițiul Bright Star este găzduit de Egipt la fiecare doi ani și se desfășoară în cooperare cu Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Această ediție a avut loc în nord-vestul Egiptului, cu scopul de a testa interoperabilitatea forțelor britanice și partenere. Exercițiul a avut loc prima dată în 1980 pentru a promova pacea între Egipt și Israel, iar cel mai recent exercițiu, înainte de acesta, s-a desfășurat în 2018, deoarece exercițiul din 2020 a fost anulat din cauza COVID-19.

 

Comunicatul RAF despre importanța exercițiul Bright Star 21 vine la aproape o lună după încheiere

 

2. Sursă foto... (eurofighter-marea-britanie-piramide-egipt_30087200.jpg)

Foto: Royal Air Force

Comentariul autorului: Comunicatul RAF despre importanța exercițiul Bright Star 21 vine la aproape o lună după încheierea acestuia (perioada de desfășurare 2 – 17 septembrie).

Pe 14 octombrie, premierul britanic Boris Johnson și președintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi au purtat o discuție telefonică, în care subiectul principal a fost Conferința internațională privind schimbările climatice, care va avea loc la Glasgow, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie, în condițiile în care Egiptul va găzdui conferința din 2022.

În cadrul discuției, cei doi înalți oficiali au mai ”abordat cele mai importante dosare ale relațiilor bilaterale dintre cele două țări și modalitățile de dezvoltare a acestora în domeniile apărării, securității și combaterii terorismului, în special”, se precizează în comunicatul de presă al președinției egiptene.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro