Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
European Spartan 2019. România, gazda exercițiului militar de transport
14 mai, 08:45
În perioada 13-24 mai 2019 va avea loc exercițiul „European Spartan 2019”. Acesta va avea loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Exerciţiul face parte din seria de activități planificate şi organizate de către Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și Forțele Aeriene Române la Baza 90 Transport Aerian, în cadrul programului EATF (European Air Transport Fleet), fiind proiectat ca un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport. La exercițiul „European Spartan 2019” vor participa state deținătoare de aeronava Spartan.

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a anunțat pe pagina personală de Facebook că la exercițiu participă pe lângă România, militari din Bulgaria, Italia, Lituania sau Slovacia, dar și observatori din Australia, Grecia sau SUA.

 

Exercițiu militar „European Spartan 2019”

 

„Împreună suntem mai puternici!

Mult succes militarilor Forțelor Aeriene Române care vor găzdui, în perioada următoare, exerciţiul militar „European Spartan 2019"!

Exerciţiul face parte din seria de activități planificate şi organizate de către Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și Forțele Aeriene Române la Baza 90 Transport Aerian, în cadrul programului EATF (European Air Transport Fleet), fiind proiectat ca un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport.

La exerciţiu participă militari din România, Bulgaria, Italia, Lituania, și Slovacia, dar sunt aşteptaţi şi observatori din alte state deţinătoare ale acestui tip de aeronavă, europene sau chiar non-europene (Australia, Grecia, SUA)”, a transmis generalul Nicolae Ciucă.

Ştiri Recomandate

Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale
Noul preşedinte al Comisiei Europene: Mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa
Turcia va avea o nouă bază militară în Qatar
Taiwanul vrea să primească mai repede de la SUA cele 66 de avioane F-16V