Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiul Platinum Eagle 19.2. Sute de militari din șase țări se antrenează la Babadag
10 sep 2019 / 09:16
Aproape 300 de militari din România şi alte 5 ţări partenere participă, în această săptămână, la modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 din exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 19 (BSRF), desfăşurat în Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din oraşul Babadag, judeţul Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Armata României este reprezentată la acest exerciţiu de 85 de infanterişti din Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti", mai exact Batalionul 341 Infanterie "Constanţa" şi militari din Forţele Navale Române încadraţi în Regimentul 307 Infanterie Marină. La exercițiu participă și militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite şi Ucraina.

"Platinum Eagle 19.2 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din ţările participante", se arată în comunicatul MApN.

În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate acţiuni tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

Modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 a început luni şi se va încheia vineri.

BSRF este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. 

Vezi și: Exercițiul Platinum Lion 19. Tancurile M1 Abrams ale SUA au descins în Bulgaria

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate