Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiul militar multinațional GREEN SCORPIONS 21.3 | Vor participa aproximativ 400 de militari din România, Portugalia și Polonia, cu peste 65 de mijloace tehnice
17 sep, 13:04
Aproximativ 400 de militari din România, Portugalia și Polonia, cu peste 65 de mijloace tehnice, vor participa la exercițiul „GREEN SCORPIONS” 21.3 ce se va desfășura, în perioada 20 septembrie - 1 octombrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „GETICA” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Obiectivul exercițiului îl constituie instruirea în comun, creșterea nivelului de interoperabilitate între state membre ale NATO și stabilirea unor tehnici, tactici și proceduri comune pentru asigurarea condițiilor necesare îndeplinirii misiunilor, precizează Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă.

Comanda este asigurată de Batalionul 22 Infanterie „Romanați”, cu participarea militarilor unui detașament portughez și a militarilor contingentului polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, începând cu data de 18 septembrie, pe căile de comunicații rutiere, de la sediile unităților militare participante la exercițiu către CNIÎ “GETICA” Cincu.

În perioada 3 septembrie – 3 decembrie 2021, o structură de nivel companie din Portugalia, formată din aproximativ 100 de militari, participă, în cadrul inițiativei NATO tFP (tailored Forward Presence), la activități de instruire organizate și conduse de Batalionul 22 Infanterie „Romanați” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro