Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiul militar multinațional GREEN SCORPIONS 21.3 | Vor participa aproximativ 400 de militari din România, Portugalia și Polonia, cu peste 65 de mijloace tehnice
17 sep, 13:04
Aproximativ 400 de militari din România, Portugalia și Polonia, cu peste 65 de mijloace tehnice, vor participa la exercițiul „GREEN SCORPIONS” 21.3 ce se va desfășura, în perioada 20 septembrie - 1 octombrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „GETICA” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Obiectivul exercițiului îl constituie instruirea în comun, creșterea nivelului de interoperabilitate între state membre ale NATO și stabilirea unor tehnici, tactici și proceduri comune pentru asigurarea condițiilor necesare îndeplinirii misiunilor, precizează Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă.

Comanda este asigurată de Batalionul 22 Infanterie „Romanați”, cu participarea militarilor unui detașament portughez și a militarilor contingentului polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, începând cu data de 18 septembrie, pe căile de comunicații rutiere, de la sediile unităților militare participante la exercițiu către CNIÎ “GETICA” Cincu.

În perioada 3 septembrie – 3 decembrie 2021, o structură de nivel companie din Portugalia, formată din aproximativ 100 de militari, participă, în cadrul inițiativei NATO tFP (tailored Forward Presence), la activități de instruire organizate și conduse de Batalionul 22 Infanterie „Romanați” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
NATO: Criza migrației de la granițele UE nu s-a încheiat
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro