Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiul ruso-belarus “Vest-2021” s-a încheiat. Trupele vor reveni însă greu în cazărmi
15 sep, 20:17
Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 15.09.2021, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhny Novgorod, s-a desfășurat ceremonia de închidere a exercițiului strategic ruso-belarus Vest-2021.
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

“Exercițiul a demonstrat că suntem capabili ca, în timp scurt, să formăm grupări puternice intercategorii, să planificăm acțiuni de luptă pe orice direcție, să suprimăm orice agresiune și, cu o lovitură decisivă, să distrugem orice adversar”, a declarat adjunctul ministrului rus al apărării, general locotenent Yunus Ben Evkurov la ceremonie.

Acesta a menționat că, în timpul manevrelor, militarii grupării întrunite și-au verificat abilitățile dobândite în cadrul activităților de pregătire planificate pe parcursul anului de instrucție și au demonstrat o interacțiune strânsă pentru îndeplinirea misiunilor pe câmpul de luptă.

La activități au participat militari din cadrul unităților și subunităților Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, reprezentanți ai contingentelor militare din Armenia, Belarus, India, Kazahstan, Kârgâzstan și Mongolia, precum și un reprezentant al delegației militare din Sri Lanka.

Militarii care s-au evidențiat pe parcursul exercițiului au fost recompensați și au primit premii din partea Ministerului rus al Apărării.

G Ad:

Exerciții strategice ale Forțelor Armate din Federația Rusă și Republica Belarus se desfășoară o dată la doi ani. Vest-2021 reprezintă etapa finală de pregătire a trupelor din cele două state în acest an. Activitățile practice s-au desfășurat în nouă poligoane de pe teritoriul Federației Ruse, cinci poligoane din Republica Belarus și raioane maritime din Marea Baltică.

În total, la exercițiu au participat aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

Revenirea organelor de conducere militară și a trupelor în locurile de dislocare permanentă este planificată până la jumătatea lunii octombrie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro