Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie la un gazoduct în Peninsula Sinai
25 dec 2020 / 11:59
O explozie a avut loc joi la un gazoduct din nordul Peninsulei Sinai, regiune din estul Egiptului pradă unei insurecţii islamiste armate, a anunțat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP.

"O explozie s-a produs joi seară la gazoductul principal care alimentează oraşul Al-Arish, în zona Sabika, la vest" de capitala provinciei Sinaiul de Nord, a precizat sursa. Explozia nu a făcut victime şi "nu va afecta aprovizionarea oraşului cu gaz", a afirmat într-un comunicat guvernatorul provinciei Sinaiul de Nord, Mohamed Abdel Fadil Shousha. Cauzele exploziei urmează să fie stabilite.

Martori au declarat pentru AFP că fumul şi flăcările erau vizibile la 30 de kilometri depărtare de Al-Arish, transmite Agerpres.

Pe de altă parte, forţele de securitate au fost aduse pentru operaţiuni de curăţare a zonei şi a fost deschisă o anchetă, potrivit comunicatului.

În februarie, organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), foarte activă în Peninsula Sinai, a revendicat un atentat împotriva unui gazoduct la 80 de kilometri est de Al-Arish. De mai mulţi ani, forţele egiptene încearcă să pună capăt insurecţiei din Sinai, desfăşurată de ramura locală a SI.

Atacurile s-au înmulţit după destituirea în 2013 preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi de către armată.

Cu începere din februarie 2018, autorităţile efectuează o operaţiune pe întreg teritoriul Egiptului împotriva militanţilor islamişti, axată în principal în nordul Peninsulei Sinai şi deşertul occidental.

Citește și: Explozie la o conductă de gaze naturale în Sinaiul de Nord

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro