Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
F-15, F-16 și C-130 americane sosesc în Polonia pentru exercițiul Agile Combat
19 apr, 21:31
Avioane de luptă multirol F-15E Strike Eagle și F-16 Fighting Falcon, precum și aeronave de transport C-130 ale Forțelor Aeriene din Europa ale SUA (US AFE) au ajuns în Polonia pentru a participa la un exercițiu de luptă, de tipul ACE (Agile Combat Employment).

''Câteva zeci de avioane F-15 și F-16 au aterizat astăzi în Polonia. US_EUCOM [Comandamentul militar american din Europa] exersează desfășurarea rapidă a forțelor aeriene în Europa folosind, printre altele, baze aeriene poloneze'', a scris, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, pe Twitter, la data de 19 aprilie.

Activitatea are loc în cadrul rotației 21.2 a detașamentului de aviație  (Aviation Detachment Rotation 21.2).

Aeronavele F-15 aparțin Escadrilei 492 Vânătoare din Aripa 48 Luptă dislocată la baza aeriană Lakenheath, Anglia. F-16 sunt din Escadrila 480 Vânătoare a Aripii 52 Luptă de la baza aeriană Spangdahlem, Germania, iar avioanele C-130J Super Hercules fac parte din Escadrila 37 Transport Aerian a Aripii 86 Transport Aerian de la baza aeriană Ramstein, Germania.

Exercițiile ACE au la bază o schemă operațională proactivă și reactivă, de manevră, executată sub presiunea unei amenințări pentru a crește rata de supraviețuire, concomitent cu generarea puterii de luptă, se precizează în comunicatul US AFE, din 19 aprilie, privind dislocarea aeronavelor în Polonia.

G Ad:

Avioanele F-15 vor fi dislocate la Baza Aeriană Tactică 32 Lask, iar cele F-16 la Baza Aeriană Tactică 31 Krzesiny. Aeronavele C-130 vor opera de la Baza Aeriană Chièvres, Belgia, pentru a asigura nevoile de transport aerian necesare evenimentului ACE.

După exercițiu, aeronavele F-15 vor participa la un antrenament comun cu elemente ale Forțele Aeriene poloneze, în scopul menținerii unui nivel ridicat al pregătirii de luptă și dezvoltării interoperabilității.

„Oportunitățile de a ne antrena alături de aliații noștri polonezi sunt de o valoare incredibilă și de o importanță critică. Ne permite să ne perfecționăm abilitățile de luptă, să construim relații durabile și să învățăm să acționăm fără probleme ca o forță combinată”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul US AFE. „Rotațiile detașamentelor de aviație fac ambele națiuni mai puternice, dezvoltând aviatori extrem de capabili, gata să asigure puterea aeriană de luptă, oricând și oriunde.”

Prezența în Polonia a Forțelor Aeriene americane permite Statelor Unite și aliaților săi să se pregătească pentru a răspunde decisiv la o serie de amenințări globale și pentru a sprijini mai bine operațiile aeriene, se precizează la finalul comunicatului US AFE.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Noul președinte utraconservator al Iranului nu are nicio intenție să negocieze cu Biden și cere SUA să ridice toate sancțiunile
Zbigniew Rau: Dronele fabricate în Turcia vor consolida capacitate de luptă a armatei poloneze
UE a impus noi sancţiuni Belarusului prin care se taie importante surse de venit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro