Flota rusă de Nord a început desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă de amploare
Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 04.08.2021, a început executarea unui antrenament de comandament și stat major, la care participă 30 de nave și submarine, precum și 10.000 de militari.
“Partea practică a antrenamentului se va desfășura în următoarele câteva zile. În total, la acesta participă 10.000 de militari, 70 de unități de tehnică blindată, până la 15 aparate de zbor, precum și aproximativ 30 de nave și submarine”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.
După cum au precizat reprezentanții Serviciului de presă, antrenamentul are loc sub conducerea comandantului Flotei de Nord. La diferite etape ale acestuia, în activitățile de pregătire vor fi implicate mari unități ale corpului de armată, subunități de infanterie marină, geniști militari, Trupele de Rachete și Artilerie, structuri ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, nave de luptă și auxiliare, precum și submarine de diferite tipuri.
“Pe parcursul antrenamentului, va fi evaluat nivelul de pregătire al organelor de conducere militară ale Flotei de Nord în ceea ce privește planificarea și ducerea acțiunilor de luptă pentru depășirea unor situații de criză în raioane ale Oceanului Arctic, precum și conducerea unei grupări intercategorii în timpul îndeplinirii misiunilor de apărare a frontierei arctice a Federației Ruse împotriva amenințărilor de pe direcțiile maritime”, au menționat reprezentanții Statului major al Flotei de Nord.
În plus, “antrenamentul va permite conducerii flotei să evalueze nivelul de pregătire al trupelor Flotei de Nord, în vederea participării la exercițiile strategice de amploare, planificate în toamna anului 2021”.
În prima zi a activităților de pregătire pentru luptă, un detașament de nave al Flotei de Nord a desfășurat exerciții complexe în partea de nord-vest a Oceanului Atlantic.
“Astăzi, în raioanele indicate din nord-vestul Oceanului Atlantic, un detașament de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, a desfășurat un complex de exerciții, pentru organizarea tuturor categoriilor de activități de apărare, pe timpul traversării mării”, au precizat reprezentanții flotei.
Pe parcursul exercițiilor, unitățile de luptă de rachete și artilerie de la bordul crucișătorului Mareșal Ustinov și distrugătorului Viceamiral Kulakov au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale.
Din datele preliminare prezentate de conducerea Flotei de Nord, rezultă faptul că submarinele nucleare și navele de luptă ale flotei au început desfășurarea pe mare, iar subunitățile corpului de armată au ieșit în raioanele de concentrare.
Armata de forțe aeriene și apărare antiaeriană a trecut la redislocarea forțelor pe aerodromuri operative dislocate în Arctica, iar sistemul de apărare antiaeriană a fost întărit pe direcția arctică.
Comentariul autorului: Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de Flota de Nord au fost urmărite de un avion american de cercetare de tip RC-135W Rivet Joint.
Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4138 și indicativul radio JAKE11, a zburat de-a lungul frontierei rusești din Marea Barents.
Acțiunile avionului de cercetare au fost susținute de un avion-cisternă KC-135R Stratotanker. Aeronava, cu numărul de înregistrare 63-7999 și indicativul radio LAGR485, a asigurat realimentarea avionului RC-135W în largul coastelor Norvegiei.
Cele două avioane au decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.
Trebuie precizat faptul că detașamentul de nave rusești prezent în Oceanul Atlantic revine la Severomorsk, după ce a participat la Parada Navală Principală desfășurată pe 25 iulie la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News