Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Forțele armate ale Turciei au expediat materiale medicale în Italia şi Spania, cu o aeronavă Airbus A400M (Video)
01 apr, 13:17
Turcia a expediat miercuri transporturi de materiale medicale către Spania şi Italia, cele două ţări europene cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, transmite AFP.

Un avion militar de transport Airbus A400M, încărcat cu combinezoane de protecţie, măşti şi gel hidroalcoolic a decolat de la Ankara spre Spania, de unde va zbura spre Italia, conform unui comunicat al Ministerului turc al Apărării.

Acest gest de solidaritate al autorităţilor de la Ankara se produce într-o perioadă în care însăşi Turcia se confruntă din ce în ce mai mult cu pandemia de COVID-19, notează AFP.

Turcia a înregistrat oficial 13.500 de cazuri, dintre care 2.700 doar în cursul zilei de marţi. În total 214 persoane au decedat, dintre care 46 în cursul zilei de marţi, conform Ministerului Sănătăţii de la Ankara.

În pofida acestei curbe ascendente, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat luni că Turcia este "una dintre cele mai pregătite ţări din lume pentru a lupta cu această maladie".

Autorităţile turce au luat o serie de măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, printre care izolarea persoanelor în vârstă şi a bolnavilor cronici, închiderea şcolilor şi plasarea în carantină a unui număr de 50 de localităţi.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoglu (opoziţie), a solicitat în repetate rânduri aplicarea de măsuri de izolare totală în cel mai mare oraş al Turciei, mai aminteşte AFP.

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională