Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siria: Convoi rusesc de blindate, blocat şi încercuit de mai multe vehicule militare ale US Army (VIDEO)
19 iun 2020 / 16:17
Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui mic incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane.

Din primele informaţii, puse la dispoziţie de mai multe site-uri din domeniul apărării, dar şi prezentate pe reţelele de socializare, se pare că forțele americane din nord-estul Siriei au blocat, în cursul zilei de 18 iunie, un alt convoi militar rus care încearca să ajungă în zona unor câmpuri petroliere.

Un convoi militar american, format din mai multe transportoare blindate de timp MRAP, care era angajat într-o misiune de patrulare pe o şosea aflată la vest de provincia siriană Al-Hasakah, a oprit şi încercuit mai multe vehiculele militare ale poliției militare ruse din Siria.

G Ad:

Potrivit informaţiilor prezentate de DefenseBlog, convoiul militar rusesc ar fi forţat trecerea, în încercarea de a ajunge în zona unor câmpuri petroliere din provincia siriană Al-Hasakah.

În social media a fost lansat și un scurt videoclip care a arătat modul în care vehiculele blindate ale SUA urmăresc şi încercuiesc două transportoare blindate – unu BTR-80 și un Tigr – ambele aparţinând poliției militare ruse din Siria.

În ultimele luni, Rusia, un susținător ferm al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, și-a sporit prezenta militară în nord-estul Siriei, care este controlată în mare parte de forțele locale kurde.

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staționate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) și de a împiedica forțele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune.

 

Este al doilea incident de acest fel care are loc în mai puţin de o lună de zile


La începutul lunii mai, un convoi militar rusesc se deplasa între zonele pe care ruşii le controlează în sud-estul Siriei, dar la un moment dat s-a intersectat cu un convoi militar american pe o şosea aflată în apropiere de orașul sirian Derik, iar traficul rutier a fost blocat în zona pentru mai multe ore.

Patrula militară americană i-a împiedicat pe ruși să se deplaseze către oraşul Derik, forțându-i astfel să se întoarcă în provincia Qamishli, unde forțele ruse împart o bază militară cu trupele loiale președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

Nu este pentru prima dată când un astfel de incident are loc în Siria, fiind implicate atât vehicule militare ruseşti cât şi vehicule militare ale Statelor Unite

 

La sfârşitul lunii martie, o patrulă militară americană a blocat un convoi militar rus la trecerea pe o autostradă din nord-estul Siriei. În încercarea de a evita blocada, convoiul rusesc a rămas blocat în noroi. Soldații americani au blocat patrula militară rusă pe o rută petrolieră. Convoiul rus încercând să ajungă la un punct de trecere de frontieră între Siria și Irak, care este sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF) susținute de SUA.

La începutul lunii februarie a avut loc un incident între două vehicule militare de luptă, unul aparţinând armatei americane și cel de-al doilea forţelor militare ruse. În cadrul acestui incident, o patrulă militară rusă a încălcat protocolul de detensionare și a fost escortată în afara ariei de operare a armatei SUA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Milițiile iraniene din Irak au „sărbătorit” alegerea noului președinte iranian lansând o rachetă către o bază unde se află soldați SUA
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro