Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Aeriene Ruse au primit în dotare trei avioane de vânătoare de tip Su-35S
13 dec 2021 / 21:16
Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 13.12.2021, un lot de avioane de vânătoare multirol Su-35S a sosit la Centrul de stat pentru pregătirea personalului de aviație și teste la trupe din localitatea Lipetsk. 

Astfel, echipaje ale Forțelor Aerocosmice Ruse au finalizat transferul tehnicii de aviație din Ținutul Khabarovsk pe aerodromul de dislocare permanentă.

Anterior, specialiștii Forțelor Aerocosmice au efectuat o recepție complexă a avioanelor de la întreprinderea producătoare. Pe parcursul acesteia, tehnicienii și piloții au verificat funcționarea sistemelor și mecanismelor tehnicii de aviație, în diverse regimuri de lucru, atât la sol, cât și în aer.

Comentariul autorului: Deși Ministerul rus al Apărării nu a precizat despre câte avioane este vorba, din fotografiile prezentate pe site-ul instituției rezultă faptul că pe aerodromul din Lipetsk s-au aflat trei aeronave Su-35S. Acestea au numerele de bord 58, 59 și 60 roșii.

Anterior, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispuneau de 98 de avioane de vânătoare Su-35S. Între Ministerul rus al Apărării și compania Suhoi au fost finalizate două contracte privind achiziționarea a 48 de avioane, din 2009, și respectiv 50 de aeronave, din 2015. Primul contract a fost onorat în perioada 2012-2016, iar cel de-al doilea în perioada 2016-2020.

G Ad:

Cu aceste aeronave au fost formate câte trei escadrile de aviație de vânătoare în Regiunile Militare Est și Vest. Restul avioanelor au fost livrate centrelor de instrucție și teste de stat din Akhtubinsk și Lipetsk, precum și unor grupuri de acrobație aeriană.

Începând din anul 2021, este implementat un al treilea contract, încheiat la forumul tehnico-militar Armata-2020. Până în prezent, partea rusă nu a furnizat detalii despre acesta. Din surse publice este cunoscut faptul că, în acest an, este planificată livrarea a cinci avioane Su-35S. 

După cum au informat reprezentanții ruși, în perioada următoare (în 2021 sau 2022), va începe formarea unei noi escadrile de aviație de vânătoare dotate cu avioane Su-35S în Regiunea Militară Sud, cel mai probabil pe aerodromul Belbek din Crimeea (eventual pe aerodromul Krymsk din Ținutul Krasnodar).

Pe lângă Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, avioanele de vânătoare de tip Su-35 mai sunt întrebuințate de Forțele Aeriene ale Chinei și Egiptului. China dispune de două escadrile (24 de avioane) din anul 2018, iar Egiptul a primit 17 aeronave de acest tip în 2021.

Trebuie precizat și faptul că, începând din anul 2016, patru avioane Su-35S sunt dislocate permanent în cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Siria. Piloții și aeronavele se rotesc periodic, îndeplinind misiuni de luptă împotriva militanților sirieni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro