Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forţele Aeriene Ruse provoacă avioanele de luptă NATO care desfășoară misiuni de poliție aeriană în statele baltice
28 aug, 21:02
Săptămâna trecută, avioanele NATO care desfășoară misiuni de poliție aeriană în statele baltice au fost ridicate de trei ori de la sol, în perioada 19-25 august, pentru a intercepta nouă avioane de război rusești care zburau peste Marea Baltică în spațiul aerian internațional, potrivit unui raport al Ministerului Lituanian al Apărării .

Astfel, pe 19 august avioanele de luptă ale NATO care desfășoară misiuni de poliție aeriană în statele baltice au interceptat două aeronave ruse SU-30 care zburau din enclava rusă Kaliningrad spre Federației Ruse. Ambele avioane SU-30 au zburat cu transponderele oprite, dar aveau un plan de zbor și aveau menţinut comunicații radio cu centrul regional de control al traficului aerian.

Pe data de 20 august, avioanele de luptă ale NATO au interceptat două aeronave Su-34 și T-134. Aeronava Su-34 a zburat din enclava rusă Kaliningrad spre Federației Ruse fără a avea transponderul funcțional, fără plan de zbor și nu a menținut comunicarea radio cu centrul regional de control al traficului aerian. Aeronava T-134 a zburat tot din regiunea Kaliningrad spre Federației Ruse, dar având transponderul radar activat, un plan de zbor și a menţinut comunicaţiile deschise cu centrul regional de control al traficului aerian.

Pe data de 21 august, avioanele de luptă ale NATO au interceptat două aeronave SU-27, o aeronavă IL-76 și două aeronave SU-30. Ambele aeronave SU-27 au zburat din enclava rusă Kaliningrad spre Federației Ruse cu transponderele oprite, fără plan de zbor şi fără să comunice cu centrul regional de control al traficului aerian. Aeronava IL-76 a zburat tot din Kaliningrad spre Federației Ruse, având transponderul radar activat, un plan de zbor și a menţinut comunicaţiile deschise cu centrul regional de control al traficului aerian.

Ambele aeronave ruse SU-30 au zburat peste Marea Baltică spre Federației Ruse cu transponderele oprite, fără plan de zbor şi fără să comunice cu centrul regional de control al traficului aerian. 

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"