Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forţele militare ruse din Siria se tem să nu devină o ţintă pentru Israel
08 iul 2019 / 15:09
Relațiile dintre armata rusă și cea iraniană din estul Siriei au început să se deterioreze din cauza anumitor dezacorduri cu privire la acțiunile viitoare din regiune, transmite Al-Masdar News, citat de Uawire.org.

Potrivit publicației, neînţelegerile dintre comandanții militari ai celor două țări ţin de dorința Moscovei de a evita orice conflict în provincia siriană Deir Ez-Zor, deoarece acest lucru poate crea probleme grave în viitor pentru această regiune. 

De asemenea, potrivit unei surse Al-Masdar News din armata siriană, Rusia este preocupată de securitatea trupelor sale, deoarece Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran, precum și aliatul lor, Hezbollah, și-au desfășurat trupele în apropierea pozițiilor forțelor ruse. Așa cum remarcă interlocutorul agenției de știri, Moscova este îngrijorată de faptul că, dacă Israelul decide să atace pozițiile Hizbollah, ar putea fi lovită și armata rusă.

În același timp, trupele rusești se află, din 30 iunie, într-o stare de alertă continuă după ce Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene pe teritoriul sirian. Acest lucru indică faptul că Moscova se așteaptă la noi atacuri din partea Israelului, a declarat sursa Al-Masdar News.

Israelul a atacat în mod repetat teritoriul sirian. Pe 2 iunie, avioanele israeliene au bombardat mai multe facilități militare. Siria spune că mai multe rachete israeliene au fost interceptate. Ca urmare a atacului, trei soldați sirieni au fost uciși și șapte au fost răniți.

Israelul a indicat că intenționează să se opună prezenței militare a Iranului în Siria din cauza cooperării Teheranului cu mișcarea islamistă Hezbollah.

Ştiri Recomandate

Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Serviciul de informaţii al armatei belgiene a fost restructurat după ce s-ar fi infiltrat agenţi străini
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Netanyahu, acuzat de fapte de corupție, și-a retras cererea de imunitate
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident