Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forţele militare ruse din Siria se tem să nu devină o ţintă pentru Israel
08 iul, 15:09
Relațiile dintre armata rusă și cea iraniană din estul Siriei au început să se deterioreze din cauza anumitor dezacorduri cu privire la acțiunile viitoare din regiune, transmite Al-Masdar News, citat de Uawire.org.

Potrivit publicației, neînţelegerile dintre comandanții militari ai celor două țări ţin de dorința Moscovei de a evita orice conflict în provincia siriană Deir Ez-Zor, deoarece acest lucru poate crea probleme grave în viitor pentru această regiune. 

De asemenea, potrivit unei surse Al-Masdar News din armata siriană, Rusia este preocupată de securitatea trupelor sale, deoarece Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran, precum și aliatul lor, Hezbollah, și-au desfășurat trupele în apropierea pozițiilor forțelor ruse. Așa cum remarcă interlocutorul agenției de știri, Moscova este îngrijorată de faptul că, dacă Israelul decide să atace pozițiile Hizbollah, ar putea fi lovită și armata rusă.

În același timp, trupele rusești se află, din 30 iunie, într-o stare de alertă continuă după ce Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene pe teritoriul sirian. Acest lucru indică faptul că Moscova se așteaptă la noi atacuri din partea Israelului, a declarat sursa Al-Masdar News.

Israelul a atacat în mod repetat teritoriul sirian. Pe 2 iunie, avioanele israeliene au bombardat mai multe facilități militare. Siria spune că mai multe rachete israeliene au fost interceptate. Ca urmare a atacului, trei soldați sirieni au fost uciși și șapte au fost răniți.

Israelul a indicat că intenționează să se opună prezenței militare a Iranului în Siria din cauza cooperării Teheranului cu mișcarea islamistă Hezbollah.

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere