Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forţele siriene susţinute de Turcia ar fi comis crime de război
13 noi 2019 / 13:38
Forţele siriene susţinute de Turcia, care luptă în prezent împotriva grupurilor kurde susţinute de SUA în cadrul operaţiunii „Primăvara păcii", sunt vinovate de crime de război, inclusiv de execuţii sumare ale civililor kurzi, se precizează într-un raport realizat de Wall Street Journal.

Un raport intern întocmit de oficialii Departamentului de Stat din SUA expune îngrijorări cu privire la patru cazuri credibile de presupuse crime de război realizate de către forțe susținute de turci, potrivit Ahval News.

,,Oficialii militari americani au vizionat fluxurile video provenite de la drone în direct, luna trecută, care păreau să ilustreze militari arabi susţinuţi de turci care vizau civili în timpul atacului lor asupra luptătorilor kurzi din nord-estul Siriei, atacuri pe care americanii le-au raportat comandanţilor lor ca posibile crime de război, potrivit oficialilor familiari cu incidentele", precizează WSJ.

Militari americani care au văzut materialele filmate de drone au spus că videoclipurile, în combinaţie cu rapoartele militare interne au ridicat îngrijorări cu privire la crimele de război.

Oficialii militari americani au raportat presupuse crime de război în lanţul de comandă, aşa cum sunt solicitate de regulamentul Pentagon, au spus oficialii. Rapoartele au fost întâmpinate cu scepticism. Printre filmările cu dronă se numără un „caz clar în care au fost împuşcaţi prizonieri care ţineau mâinile legate în sus", iar un altul include asasinarea unui politician kurd pe o autostradă, potrivit Epoch Times.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat că a ridicat problema cu omologii săi turci, după ce mai multe videoclipuri apărute pe social media cu săptămâni în urmă au dezvăluit crime clare de război şi execuţii ale prizonierilor kurzi de către grupuri susţinute de turci.

Unii oficiali militari americani au spus că filmările pe drone au arătat forţe susţinute de turci care ucid un civil kurd.

,,Într-o zi în care istoria diplomatică este scrisă, oamenii se vor întreba ce s-a întâmplat aici şi de ce oficialii nu au făcut mai mult pentru a o opri", a afirmat William Roebuck, principalul emisar al Departamentului de Stat din Siria, în cadrul unui memoriu intern care s-a scurs presa înaintea vizitei pe care preşedintele turc Recep Erdogan o face în SUA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro