Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul ministru polonez al apărării: Rusia încearcă să recâștige dominația în Europa Centrală și de Est
06 sep, 08:29
Rusia încearcă să profite de perioada mai slabă prin care trece Occidentul pentru a-și recâștiga dominația în Europa Centrală și de Est, după cum a declarat fostul ministru polonez al apărării, Antoni Macierewicz, la postul public de radio PR1 (Polskie Radio I).
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook

„Nu există nicio îndoială că Rusia și Belarusul vor încerca să sporească sentimentul unei amenințări pentru Polonia. Se pregătesc pași suplimentari în procesul de război hibrid. Rusia încearcă să profite de această perioadă de slăbire a Occidentului pentru a-și restabili dominația în Europa Centrală și de Est”, a declarat fostul ministru.

Potrivit lui Macierewicz, Polonia a intrat într-o nouă etapă de agresiune care este strâns legată de acceptarea de către America a alianței germano-ruse, exprimate în principal prin aprobarea dării în folosință a gazoductului Nord Stream 2.

De asemenea, acesta consideră că opoziția poloneză, reprezentată de formațiunea Platforma Civică, a inițiat o campanie mediatică negativă împotriva militarilor armatei poloneze care blochează migranții din Orientul Mijlociu la frontiera cu Belarusul, susținând de fapt agresiunea rusă.

"Astăzi, opoziția a devenit un fragment al activității antipoloneze. Adevăratul obiectiv al opoziției este de a folosi agresiunea și presiunea Rusiei pentru a răsturna guvernul polonez. Sunt gata să folosească forțe externe pentru a prelua puterea în țară."

G Ad:

 

Activități de război hibrid ale Rusiei

 

În opinia acestuia, activitățile hibride ale Moscovei și Minskului încep să se desfășoare sub acceptarea tacită a cercurilor post-comuniste și liberale din Polonia, ceea ce „este o crimă împotriva securității Poloniei”.

Macierewicz a ocupat funcția de ministru de interne în perioada 1991-1992, șef al Serviciului de contraspionaj militar din 2006 până în 2007 și ministru al apărării naționale în perioada 2015-2018. Acesta face parte din conducerea partidului Dreptate și Justiție (PiS), formațiunea cu cea mai mare reprezentare parlamentară din țară.

PiS a început să fie criticat ca partid naționalist în special după alegerile din octombrie 2019, când a susținut categoric valorile tradiționale ale societății poloneze, strâns legate de Biserica Catolică, în detrimentul unora dintre viziunile liberale considerate că subminează viața de familie și favorizează doar o minoritate a societății.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro