Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou portavion pentru Marina franceză. Bătrânul Charles de Gaulle va fi exploatat până în 2038
31 Martie, 11:08
Naval Group și Chantiers de l'Atlantique au format joint-venture-ul (JV) MO Porte Avions pentru a construi viitorul portavion al marinei franceze. Anul 2038 fiind dată la care francezii şi-au propus să-l pensioneze pe bătrânul Charles de Gaulle.

Pierre Eric Pommellet, CEO Naval Group, a declarat jurnaliștilor, marți, în cadrul unei videoconferințe, că joint-venture-ul va fi deţinut în proporţie de 65% de Naval Group și 35% de Chantiers de l'Atlantique. 

Pommellet a spus că Naval Group are responsabilitatea de a realiza designul navei şi a sistemelor care vor fi instalate pe acesta: sistemul de luptă, sistemele de navigație, radarele, catapultele, va furniza subansamble ale sistemului nuclear de propulsie și va integra reactoarele la bordul portavionului.

Chantiers de l'Atlantique, la rândul său, va fi responsabil pentru proiectarea și construcția portavionului, în special structura, propulsia electrică, compartimentarea navei şi sistemul de direcție. În prezent joint-venture-ul MO Porte Avions poartă discuţii cu TechnicAtome, companie franceză responsabilă cu dezvoltarea motoarelor nucleare care ar urma să fie instalate pe viitorul portavion al marinei franceze. 

Publicaţia Opex 360 precizează că aproximativ 200 de milioane de euro au fost alocate nu mai pentru finanțarea studiilor de proiectare.

G Ad:

JV a fost semnat la Lorient pe 29 martie de Pommellet și Laurent Castaing, directorul general al Chantiers de l'Atlantique, în prezența ministrului francez al Apărării, Florence Parly. 

DefenseRomania a precizat luni, în exclusivitate, Florence Parly a publicat imagini, pe contul său de Twitter, cu macheta viitorului portavion franceze care ar trebui construit de şantierul naval din Lorient al companiei Naval Group.

Presa franceză precizează că viitorului portavion francez ar trebui să înlocuiască Charles de Gaulle – singurul portavion nuclear al Marinei franceze – până în anul 2038.

 

Marina franceză vrea un nou portavion, unul mult mai impunător decât bătrânul Charles de Gaulle

 

Publicaţia Opex 360 susţine că mai impunător decât actualul „Charles de Gaulle”, cu cele aproximativ 75.000 de tone ale sale, Portavionul de Nouă Generație (PA NG) – care încă nu a primit un nume oficial – ar urma să fie propulsat de două motoare nucleare K22, ar urma să  aibă o lungime de 300 de metri și o lățime de până la 80 de metri şi trebuie să poată transporta aproximativ treizeci de avioane de luptă.

Sursa citată precizează că construirea noului portavion, potrivit informaţiilor furnizate de ministerul francez al apărării, ar urma să înceapă în 2025, iar primele teste pe mare, dacă proiectul nu are întârzieri, ar urma să fie în 2036. Cel puţin doi ani ar trebui testat noul portavion al marinei franceze pentru că în 2038 să fie dat în folosinţă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro