Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța și SUA au semnat un acord pentru consolidarea cooperării forțele speciale ale celor două puteri
10 iul, 08:28
Ministrul francez al Apărării Florence Parly şi omologul său american Lloyd Austin au semnat, la Washington, o nouă foaie de parcurs pentru cooperarea dintre forţele lor pentru operațiuni speciale. Potrivit Agerpres, care citează AFP, cele două state încearcă să își consolideze eforturile internaționale în lupta antijihadistă.
Forțele speciale SUA, sursă foto: U.S. Army Special Operations Command - Facebook

Semnarea acestei convenţii şi vizita ministrului Florence Parly survin într-un moment în care Statele Unite se retrag din Afganistan şi Franţa îşi reduce prezenţa militară în Sahel.

''Am semnat împreună cu Lloyd Austin o convenție pentru consolidarea cooperării forţelor noastre speciale. În faţa terorismului, forţele noastre speciale au dezvoltat o adevărată fraternitate de arme'', a indicat Florence Parly pe Twitter, după întrevedere.

''Această convenţie va aprofunda legăturile excepţionale care au fost stabilite'', a dat asigurări ministrul francez, fără a oferi mai multe detalii.

Textul convenţiei nu se referă la o anumită regiune, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Anton Semelroth, cele două ţări fiind angajate în lupta antijihadistă în teatre de operaţiuni foarte diferite și nici nu au fost făcute publice detalii tehnice cu privire la actul semnat.

 

Franța și SUA nu renunță la eforturile lor în combaterea terorismuluiPreşedintele american Joe Biden a anunţat joi că cel mai îndelungat război al Americii se va încheia în curând, odată cu retragerea trupelor americane din Afganistan, până la 31 august.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că Franţa va începe închiderea bazelor din nordul Mali în a doua jumătate a anului 2021, ca parte a reducerii anunţate a prezenţei militare franceze în Sahel.

Dar Washingtonul şi Parisul nu vor să renunţe la eforturile lor în materie de combatere a terorismului.

În cursul unui schimb de opinii cu grupul de reflecţie Consiliul Atlantic, după vizita efectuată la Pentagon, Florence Parly a citat operaţiunea Takuba, o unitate a forţelor speciale europene care ar urma să instruiască armata din Mali în lupta împotriva jihadiştilor, ca un exemplu ''remarcabil şi concret'' de cooperare.

"Sprijinul SUA pentru operaţiunile noastre în Sahel este crucial", a adăugat ea. Citând alte misiuni comune desfăşurate în ultimii ani, ministrul francez a spus: ''Cooperarea noastră operaţională dă rezultate concrete. Şi va continua să facă acest lucru''.

CITEȘTE ȘI: Problema Sahel și incertitudini privind „Operațiunea Barkhane”. Franța rămâne angajată în combaterea terorismului

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro