Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Garda Revoluționară Iraniană a transferat rachete și drone în Irak
28 dec 2020 / 18:41
Într-o informare de presă prezentată pe 26 decembrie de cotidianul kuweitian "Al-Qabas", s-a menționat că Garda Revoluționară Iraniană a transferat în Irak rachete ghidate cu rază scurtă de acțiune și drone.

Rachetele dislocate în Irak sunt de tipul "Arch" și fac parte din dotarea componentei terestre a Gărzii Revoluționare Iraniene, iar împreună cu dronele au fost depozitate “în locații foarte bine securizate din provinciile irakiene din sudul țării”.

De asemenea, în informarea prezentată de "Al-Qabas" se precizează că Iranul a dislocat în Irak două unități de ofițeri ai Gărzii Revoluționare, care primesc instrucțiuni direct de la comandantul Forțelor Quds, generalul Ismail Qaani. Unitățile sunt specializate în lansarea rachetelor și în dirijarea dronelor.

“Rachetele Arch și dronele au fost transferate de la Teheran la Baza Kawthar, care aparține Forțelor Quds, la vest de orașul Ahwaz, iar apoi au intrat în Irak tranzitând punctul de frontieră Shalamjah”, se detaliază în materialul informativ.

Coroborând informațiile, cotidianul "Al-Qabas" apreciază că "Garda Revoluționară" ar putea lansa atacuri cu rachete și drone asupra unor ținte din Irak sau din regiune, în următoarele săptămâni, după încheierea mandatului președintelui SUA, Donald Trump.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro