Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
General ucrainean: Ucraina are nevoie de rachete cu care să lovească teritoriul Rusiei
19 apr, 12:02
Fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, general locotenentul Ihor Romanenko, consideră că Kievul ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite, care s-au retras din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) și la fel și prin retragerea din Memorandumul de la Budapesta semnat cu Rusia la 5 decembrie 1994 la Budapesta, informează Uawire.org.
general-locotenentul în rezervă Igor Romanenko, fost șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei,

Potrivit lui Romanenko, acest acord privează Ucraina nu numai de armele nucleare, dar și de dezvoltarea unor rachete, care ar putea servi ca un factor de descurajare.

,,Singurul lucru pe care l-am păstrat este racheta Tochka-U cu o rază de acţiune de 120 de kilometri. Și acum plătim prețul", a spus generalul  într-un interviu acordat ziarului ucrainean Glavred. ,,Ucraina are nevoie de rachete care să ajungă, cel puțin, la Urali și să acopere întreg teritoriul Federației Ruse. Astfel de rachete ar fi considerate ca un factor de descurajare."

În plus, Romanenko a reamintit că Rusia a plasat sistemele de rachete Iskander care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri la granița de est cu Ucraina.

Conform Memorandumului de la Budapesta, semnat la 5 decembrie 1994, Ucraina a pierdut dreptul de a folosi arme nucleare și rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul său în schimbul garanțiilor privind integritatea să teritorială.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi