Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
General ucrainean: Ucraina are nevoie de rachete cu care să lovească teritoriul Rusiei
19 apr 2019 / 12:02
Fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, general locotenentul Ihor Romanenko, consideră că Kievul ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite, care s-au retras din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) și la fel și prin retragerea din Memorandumul de la Budapesta semnat cu Rusia la 5 decembrie 1994 la Budapesta, informează Uawire.org.
general-locotenentul în rezervă Igor Romanenko, fost șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei,

Potrivit lui Romanenko, acest acord privează Ucraina nu numai de armele nucleare, dar și de dezvoltarea unor rachete, care ar putea servi ca un factor de descurajare.

,,Singurul lucru pe care l-am păstrat este racheta Tochka-U cu o rază de acţiune de 120 de kilometri. Și acum plătim prețul", a spus generalul  într-un interviu acordat ziarului ucrainean Glavred. ,,Ucraina are nevoie de rachete care să ajungă, cel puțin, la Urali și să acopere întreg teritoriul Federației Ruse. Astfel de rachete ar fi considerate ca un factor de descurajare."

În plus, Romanenko a reamintit că Rusia a plasat sistemele de rachete Iskander care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri la granița de est cu Ucraina.

Conform Memorandumului de la Budapesta, semnat la 5 decembrie 1994, Ucraina a pierdut dreptul de a folosi arme nucleare și rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul său în schimbul garanțiilor privind integritatea să teritorială.

Ştiri Recomandate

F-16, România. Sursă: MApN
BREAKING NEWS
Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional