Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Generalul Blaiu, despre provocările Forțelor Terestre: ”Dorim să inițiem mai multe programe de înzestrare”
26 dec 2019 / 10:59
Șefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dorin Blaiu, vorbește despre provocările Forțelor Terestre în următorul an.

În mesajul de sfârșit de an, adresat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, generalul Blaiu amintește că anul care se încheie a fost unul „relevant” în care Forțele Terestre „au parcurs un amplu proces de transformare, structurală și calitativă, asigurând capabilitățile necesare pentru a își îndeplimi misiunea lor fundamentală”. Acesta a amintit și de exercițiile la care Forțele Terestre au participat, dar și de misiunile din „afara teritoriului statului român”, în Afganistan, Balcanii de Vest sau Polonia. Totodată, în 2019, asigurarea achizițiilor a decurs conform obiectivelor din acest an.

În ceea ce privește anul următor, generalul Blaiu subliniază că 2020 va fi un an provocator pentru Forțele Terestre Române.

„Anul 2020 este unul cu foarte multe provocări”, e de părere șeful Statului Major al Forțelor Terestre care amintește de „exercițiul Defender 2020, la care vom participa”.

Defender 2020 va fi cel mai mare exerciţiu din Europa în ultimii 25 de ani, la care vor participa aproximativ 20.000 de militari, din țările NATO și structurile partenere.

Totodată, generalul Blaiu a amintit și de continuarea programului de înzestrare a Forțelor Terestre Române. „Dorim să inițiem mult mai multe programe de înzestrare, astfel încât să ne îndeplinim obiectivele în cadrul centrelor de capabilități”.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'