Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania, din nou Germania
Strategica
Data publicării:
Declarațiile de ieri ale președintelui SUA, Donald Trump ar trebui să dea de gândit tuturor celor care au o dramă de minte și sunt aflați pe ambele maluri ale Atlanticului. După vizita americană de la Londra, unde Trump şi-a reconstruit conform planului său de la începutul mandatului său, relația cu regatul care risca prăbușirea, acum a venit timpul Germaniei să primească dușul rece. 
EXCLUSIV

Aflată într-o caldă și înșelătoare pace socială, mințindu-se pe sine însăși că a rezolvat turbulențele sociale create de înghițirea pe nemestecate a milionul de refugiați, Merkel consideră că a câștigat. Din nefericire, Angela Merkel, moștenitoarea cea plină de ifose globaliste, nu dovedește nici măcar soliditatea psihologică a sponsorului său, deci SUA au un culoar de atac pe care îl vor exploata fără greș.

Deja semnul obrăzniciei fără limită a fost dat atunci când Germania, cea învinsă ca urmare a debarcării din Normandia, s-a prezentat în primul rând la comemorarea eroilor americani și britanici uciși tocmai de ea, iar cancelara Merkel a binevoit să uite să dea mâna cu președintele de astăzi al învingătorului. Resentiment prost mascat al lui Merkel, plată pentru brutala răcire a relațiilor dintre cele două națiuni dușmane numai acum 75 de ani, devenite prin ironia istoriei aliate, sau simplă aroganță berlineză, chiar nu mai contează. Trump a ignorat-o pe șefa țării care fost cauza măcelului din cel de-al doilea război mondial, iar la întâlnirea cu una dintre victimile istorice ale barbariei germane, președintele Poloniei de astăzi Andrzej Duda, a lovit cu putere.

Declarând că prin dezvoltarea proiectului North Stream 2 Germania devine o captivă a Rusiei, Trump a enunțat foarte clar nouă definiție care va sta la baza politicii sale continental europene. Pentru că acest cuvântul lasă libertate celui care îl folosește pentru a programa strategii active de contracarare. Prin această formulă lingvistică, Trump a anunțat că Germania nu se va mai bucura, dacă actuala politică pro rusă va continua, de statutul de protejat al SUA. Practic, SUA denunța una dintre elementele fundamentale ale păcii continentale, individualizând un curs de tensiune și iritare. În același timp Trump pare a anunța lumii întregi, alături de președintele Poloniei aflat în Biroul Oval, că timpul compromisului moral și material a trecut.

Probabil că fundamental, atât elita americană cât și cea britanică au realizat că Germania a fost prea implicată în jocul șubrezirii puterii americane prin tăcerea complice, dacă nu chiar militantă, la promovarea celebrei excrocherii plătite de familia Clinton și denumită Russiagate.

Prin mișcări de culise, dar mai ales prin manipularea mincinoasă a unei inventate relații de subordonare a lui Trump față de Moscova, actualul locatar de la Casa Albă a avut probleme serioase în a redefini politica externă a administrației sale. Mai mult, cu complicitatea unor foști democrați din administrația Obama, Germania a torpilat permanent politica lui Trump la adresa Iranului, practic blocând orice încercare a SUA de a domoli apetitul public și declarat al acestei puteri pentru bombe atomice. Sabotajul german, alăturat de cel al micului francez din palatul amantei regale, a produs pagube încă neclarificate politicii americane de reducere a influenței iraniene în multe zone ale lumii.

Prin politicile sale duplicitare, Germania a dovedit, după 70 de ani de protecție americană și după sumele enorme investite de către americani în refacerea națiunii germane, nu numai că rămâne un adversar al SUA dar că și acţionează sub imperiul unei vechi ideologii împotriva principalilor aliați americani, că sunt Israel, Grecia, Cipru, Japonia etc. Politicile hegemonice germane în interiorul continentului european au avut și ele un efect negativ asupra intereselor americane. Dacă ne reamintim politica activă a Germaniei împotriva oricărei țări care a dorit să se alinieze politicii de mutare a ambasadelor la Ierusalim și vom înțelege furia abia stăpânită a lui Trump la adresa unei țări care există astăzi doar pentru că SUA au permis refacerea ei și reunificarea de acum 30 de ani.

Această furie va exploda Miercuri, 12 Iunie, în Casa Albă și pe fondul unei celebre declarații a lui Merkel împotriva lui Trump. Nemțoaica, ca orice produs ideologic hegemonic neo-marxist a fost în vizită la universitatea americană Harvard, unde a ținut o lecție de germanism uber alles, anti american și net anti Trump. Atacând direct politicile interne ale acestuia, intrând cu cizmele mirosind a gaz rusesc în chiar templul intelighenției americane, frâu Merkel, exact ca leaderii sovietici de odinioară de la tribună ONU, a cerut ca zidurile să fie va fi dărâmate (aluzie clară la politica de construcție a zidului cu Mexicul), admonestând pe americanii care cred în minciuni. Mai mare insultă nu se putea din partea cancelarului unei țări care a fost cauza celor mai ample și metodice crime împotriva umanității din secolul XX.

Ca atare, Trump nu a ezitat să denunțe falsitatea germană și minciuna promovată de către cancelarul Merkel la Harvard și oriunde în lume, prin a anunța acțiuni de sancționare economică a indivizilor și companiilor care vor participa la construcția gazoductului North Stream 2. Acest proiect, produs al binomului dictatorial Germania-Rusia exprimă, în viziunea SUA, o trădare clară a întregii Europe de vest și o vasalitate fără precedent a Berlinului în raport cu Moscova. Mai mult, pentru a fi sinceri până la capăt, North Stream 2 reprezintă o clară distrugere a pârghiilor pe care SUA le aveau în interiorul negocierilor europene cu Federația Rusă. Reasertarea germană ca putere hegemonică centrală pe vechiul continent reprezintă revenirea la vechea dualitate toxică Germania- Uniunea Sovietică (nazistă și sovietică).

Aceasta exprimă, în traducerea americană, cea mai gravă trădare a deceniilor de protecție acordată Germaniei de către aliatul său incomod SUA. Iată de ce discursul extrem de sever al lui Trump, în fața președintelui polonez, reprezintă ultimul avertisment transmis Berlinului. Esențial, Germania nu are capacitatea de a rezista la un război comercial, așa cum rezistă China. Mai mult, Germania a dovedit o naivitate otrăvitoare față de intențiile rusești, Ucraina, Moldova, Georgia și alte state est europene plătind prețul pentru foamea ei de gaz rusesc. Dacă pentru Trump această naivitate este voită și ascunde o captivitate deja existentă și reală (în contrast cu cea inventată și bine întreținută de dușmanii săi marxiști și globaliști pro germani), realizăm ce poate reprezenta această captivitate pentru țările direct atacate de Rusia și lăsate la voia întâmplării de către Berlin.

Trump fixează geometric aceste frustrări pronunțate și profunde ale unor națiuni care cunosc numai război și mizerie de când hegemonia germană s-a instalat peste vechiul continent. Poate fi noroc sau blestem dar trecerea României sub directă tutelă a Berlinului, confirmată la summitul din Sibiu și cimentată prin alegerile europarlamentare din acest an (unde rezultatele aiuritoare obținute de inexistente formațiuni politice românești se datorează exclusiv factorului german care a provocat reașezări echivalând cu trădarea brutală a așteptărilor americane), exprimă chiar chezășia unei stabilități statale (captivă și ea dar la Berlin) a națiunii române amenințate de către expansiunea gazului rusesc.

Trump, folosindu-se de prezența președintelui Duda, aflat în vizită oficială la Washington, vine să anunțe o schimbare de paradigmă, atașând Germaniei statutul politic de captiv al unei altei puteri, deci care trebuie eliberat. Prin amenințarea cu sancțiuni economice, Trump transmite că hegemonul german al Europei nu este de loc invincibil și că rebelii europeni vor fi bine văzuți de către Casa Albă. Un mesaj american atât de tranșat trebui să fie bine înțeles de către politicienii români care semnează mecanic pax germanica, uitând că SUA sunt singurele garante reale ale integrității teritoriale și naționale ale României.

Semnalul din Valea Uzului trebuie să le fie alarmă berlinezilor români. Pentru a își proteja interesele hegemonice, Germania nu va mișca un deget pentru oprirea jocului Rusiei, atunci când aceasta vă găsii de cuviință să intervină etnic în Transilvania. Germania nu a apărat pe nimeni în Ucraina, nu a făcut-o în Moldova, nu o va face nici în România. Gazul rusesc ține prea multe becuri aprinse la Berlin, ca statul captiv german (de data aceasta de către Moscova) să se împiedice de niște estici. Caracteristica naturală a gazului este că el este inodor și incolor. Nu îl simți, astfel el devenind mortal. Ca și captivitatea germană indiferent de pe ce mal al Atlanticului privești North Stream 2.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Turcia a „deconectat” sistemul de producție rusă S-400 din rețeaua sa de radare. De la început ar fi putut fi o simplă eroare a echipei de proiectare
Avertisment din partea celor trei state membre NATO care se învecinează cu Rusia: Europa nu este pregătită de o confruntare fără ajutorul SUA
Cinci scenarii ale războiului din Ucraina, iar renunțarea la teritorii e doar în unul, cel mai „umanist”. Un pont: Nu pariați niciodată împotriva SUA
SUA pregătesc războiul viitorului: Coordonarea trupelor de la sol se va face din spațiu de către „armata de mici sateliți” aflată pe orbite
Avioane britanice Eurofighter Typhoon, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din România. Foto: Royal Air Force
EXCLUSIV
O ofensivă a SUA de la Kogălniceanu în teritoriile Rusiei nu e posibilă nici într-un scenariu de Spielberg. Georgescu e la al doilea delir major în doar câteva zile
O navă din „flota din umbră” a Rusiei a rămas în offside și în întuneric, la propriu. Nava a eșuat lângă coasta Germaniei
Trei ani de război sunt suficienți. Elita politică din Rusia începe să dea semne de oboseală: Starea dominantă de spirit este dezamăgirea.
Eșecurile înregistrate cu brigada ucraineană antrenată în Franța își au rădăcinile în trecutul sovietic al Forțelor Armate ale Ucrainei
Gen. (r.) Dănilă: Renunțarea la Războiul Întregului Popor a dus România în cea mai puternică alianță militară din istorie. Alternativa „morții pentru țară”
Rusia, gata să profite de contextul tensionat cu privire la situația Groenlandei, iar Europa este prudentă în legătură cu declarațiile lui Trump
„Supraviețuirea Ucrainei este în joc”. Lloyd Austin îndeamnă să nu se oprească „coaliția istorică” de la Ramstein
Izolarea Kaliningradului, motiv de război total. Rusia amenință un stat Aliat cu „eliberarea” în cazul în care îi este tăiat accesul la Kaliningrad
Așa arată războiului modern: Ucraina a distrus cu drone navale MAGURA V5 sisteme de apărare antiaeriană rusești Pantsir-S1 (Foto/Video)
Rusia încearcă să se repoziţioneze după căderea regimului Assad din Siria: Libia, luată în calcul pentru desfăşurarea mai multor sisteme S-400
„Agresiune din partea unui stat răuvoitor”. Finlanda prezintă rapoarte cu privire la investigarea unui sabotaj în Marea Baltică
Sub presiunea sancțiunilor internaționale, Serbia a renunțat la o parte dintre contractele militare încheiate anterior cu Rusia
SUA vor anunța un ajutor de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina: Până la plecarea lui Joe Biden din funcție, aproximativ 80-90% din toate echipamentele promise Kievului vor fi livrate
Simple declaraţii sau un angajament direct? Trump refuză să excludă utilizarea forței militare pentru a prelua controlul Groenlandei și Canalului Panama
Israelul trebuie să se pregătească pentru o posibilă „confruntare directă cu Turcia”: Erdogan a avertizat ca este împotriva oricărei împărțiri a Siriei
U.S. Air Force a primit toate bombele nucleare B61-12 comandate: Tot procesul a durat 17 ani și a costat 9 miliarde de dolari
Ofensiva de la Kurshchina, prin ochii generalului Ben Hodges: Ne arată că Ucraina nu va pierde, că Rusia este mult mai slabă decât acum un an
Ucrainenii au paralizat Brigada 810 Infanterie Marină a Rusiei, a cărui PC a fost lovit chiar pe teritoriul rus. Sunt încă multe semne de întrebare asupra noii ofensive din Kursk
Noua axă a stabilității europene trece prin Polonia, dar nu și prin România. Radu Carp: Țările cu cap compas clar, Rusia agresor și Ucraina victimă, culeg roadele
Armata rusă are o listă de ținte din Japonia și Coreea. Planurile sunt foarte detaliate
Baze permanente SUA în Europa, scenariu ideal pentru România. Prezența militară rotațională costă în plus Pentagonul sute de milioane de dolari
Lavrov, nemulțumit de semnalele date de administrația Trump. Moscova nu dorește trupe europene de menținere a păcii în Ucraina
Sabotajele din Baltica, avanpremieră pentru proiectele României din Marea Neagră? NATO intensifică patrulele, iar UE promite ”măsuri mai puternice”
NATO consideră real riscul unui atac neconvențional al Rusiei asupra Alianței, care să provoace pierderi „substanțiale”
Sistemul polonez de apărare antiaeriană Wisla atinge gradul de pregătire operațională: Niciun sistem modern nu poate funcționa fără personal bine pregătit, iar noi avem astfel de oameni
Summit NATO 2025. Conducerea Alianței se arată mai unită și determinată chiar înainte de instalarea lui Trump la Casa Albă

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Are nevoie România de elicoptere de atac noi sau rămânem la IAR-300? Gen. Tomescu: Pumele noastre sunt mai mari decât autobuzele
Mai multe figuri cheie ale ISIS au fost lichidate în loviturile americane din Somalia
Harta Ucrainei, ciuntită de propaganda Rusă, cu care sunt hrănite ideile naționaliste distructive ale țărilor din estul Europei
EXCLUSIV
Extremism în blană de oaie. Pe principiul statelor inventate, cineva ar putea să nu recunoască Unirea românilor din 1859 și 1918. Unde se oprește toată nebunia?
Ucraina prezintă dovezi că rușii au lovit cămin social din Sudja, Kursk. Rușii neagă și susțin că ucrainenii și-au bombardat propriile poziții
Un nou atac criminal al milițiilor sudaneze, soldat cu zeci de morți și sute de răniți, agravează și mai mult situația critică din țară
Crin Antonescu, discurs de acceptare a susținerii PSD la prezidențiale: Națiunea nu e de stânga sau de dreapta. Identitatea nu e o fantasmă povestită de un fals Mesia
Iranul face paradă cu noua rachetă balistică Etemad, dar şi cu ultima generaţie a sistemului antiaerian Bavar 373, considerat de Teheran mai capabil decât S-400
Sursă foto: Forțele Aeriene Române - ROAF
EXCLUSIV
Cum ar trebui să reacționeze România dacă SUA retrag brigada Stryker de la Kogălniceanu? „Un singur soldat american e azi mai important decât miile de soldați europeni”
Rușii folosesc în Ucraina un nou tip de rachetă balistică: Sistemul Iskander-M folosește rachete cu focos penetrant
Burduja nu se dezice de tranziția verde, dar cere renegocierea planului de eliminare a cărbunelui. Altfel, „ce va face România fără 2.000 MW producţie în bandă din 2026?”
Trump majorează taxele vamale mari pentru Canada, Mexic și China. Țările vizate reacționează
Grecia e foc și pară pe Franța: Turcia primește rachete aer-aer Meteor la „pachet” cu Eurofighter. Avantajul, avioanelor Rafale ale Greciei, anulat?
Pe un scenariu similar cu cel din România, avioane de luptă poloneze și aliate au fost ridicate în aer din cauza atacurilor rusești cu drone și rachete în vestul Ucrainei
Rusia primește o lovitură în Transnistria: Banii europeni, folosiți pentru achiziția de energie pe ambele maluri ale Nistrului. Cu cât s-au scumpit gazele și electricitatea la vecinii moldoveni
Mexicul a intrat într-un conflict economic deschis cu SUA și a anunțat că impune Americii taxe vamale ca răspuns la o măsură similară
Suedezii au anunțat că au trimis primul lor satelit de comunicații militare în spațiu, anul trecut
UE investește peste 1,2 miliarde euro în infrastructura energetică transfrontalieră. România nu are niciun proiect eligibil
Sfârșitul războiului din Ucraina e la o distanță de luni, nu de ani. Reprezentantul special al SUA, Keith Kellogg: Nu va fi ca în Afganistan
Dacă rușii au pus aripi bombelor aeriene sovietice, ucrainenii folosesc altă soluție: FAB-urile de 250 de kilograme sunt lansate de pe drone
Moment istoric pentru estul Mării Mediterane: Navele de luptă rusești au plecat din Siria
Echipa Musk blochează terminalele unor funcționari din aparatul de stat. Departamentul de Justiție va concedia procurori și agenți FBI
Trump anunță turbulențe pentru Europa, care nu scapă de ce îi era frică: SUA vor impune taxe vamale produselor europene
„Situația este în general dificilă”. Rușii atacă puternic în direcția Pokrovsk
Ucraina are „ochi de rechin” în cer. Dronele și artileria ucrainene vor deveni și mai letale, fiind coordonate de noile UAV-uri SHARK-M cu rază de 180 km
Dacă țările BRICS își creează propria monedă, le voi impune tarife 100%, a promis Trump
China furnizează Rusiei materii prime critice pentru producția de microcipuri și senzori folosite inclusiv de dronele Orlan
Trupele nord-coreene au fost retrase din prima linie în Kursk. Care ar putea fi motivul
”Îngrijorări privind securitatea”. Marina SUA interzice utilizarea aplicației chineze DeepSeek. Italia a blocat descărcarea, iar alte state pregătesc măsuri similare
Înainte de „bătălia pentru România”, mașina de luptă a infanteriei ASCOD câștigă un contract important în Europa. Licitația la noi va fi foarte strânsă
Armata rusă
EXCLUSIV
Cum ar putea arăta viitoarea strategie a Occidentului în raport cu Rusia: Aceasta trebui descurajată militar pentru încă 40 de ani, iar Ucraina trebuie consolidată
China își etalează iar puterea militară: Simularea unei blocade a Taiwanului urmărește să descurajeze o intervenție a SUA?
Pentagonul chinez. Chinar ar putea construi un centru de comandă militară de 10 ori mai mare decât Pentagonul american
pixel