Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Germania modernizează vehiculele Wiesel 1 Armored Carrier
06 apr, 08:31
Ministerul Apărării al Germaniei a acordat în decembrie 2019 companiei Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft un contract pentru modernizarea a 181 de vehicule Wiesel 1 Armored Carrier pentru a prelungi viața operațională până cel puțin în anul 2025, transmite Janes.

În iunie 2017, în urma unei competiții, Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft a primit un contract pentru construirea a trei prototipuri ale modelului Wiesel 1 AWC modernizat. Acestea au fost finalizate în 2018 și predate armatei germane pentru antrenamentul trupelor.

Benjamin Lindsay, manager pentru vânzări și dezvoltare de proiecte în cadrul Diviziei de programe militare a FFG, a declarat că vor primi loturi de 25 de vehicule AWC 1 Wiesel fără arme, care vor fi modernizate și returnate armatei germane. Modernizarea se va axa pe înlocuirea stațiilor radio și a armelor.

Toate cele trei versiuni ale modelului Wiesel urmează să fie modernizate: una echipată cu turela E6-II-A1 și înarmată cu tunul Rheinmetall 20 mm MK 20 Rh 202 cu alimentare dublă va deveni o versiune antitanc și un alt vehicul va deveni o versiune de recunoaștere, potrivit companiei.

Versiunea antitanc a fost prevăzută inițial cu un lansator anti-tanc (ATM) Raytheon TOW A1, dar acesta a fost înlocuit cu Eurospike MELLS, care este desfășurat de armata germană. MELLS este versiunea germană a lui Spike-LR fabricată de Rafael. Valoarea contractului, numărul vehiculelor modernizate și durata implementării nu au fost dezvăluite.

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională