Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imran Khan: Pakistanul nu va deveni un partener al SUA în operaţiuni militare în Afganistan
Premierul pakistanez Imran Khan a declarat miercuri că ţara sa nu va deveni un partener al Statelor Unite în operaţiuni militare în Afganistan, în condiţiile în care forţele internaţionale părăsesc ţara central-asiatică, relatează dpa.

După 20 ani de prezenţă, NATO a anunţat la 29 aprilie începerea retragerii trupelor sale, o decizie ce deschide o perioadă de mare incertitudine pentru Afganistan, unde violenţele continuă.

''Suntem un partener în vreme de pace, însă nu putem fi un partener al SUA în vreme de conflict'', a declarat premierul Khan într-un discurs în parlament.

Khan a exclus să pună la dispoziţia SUA bazele sale militare pentru ca forţele americane să lanseze atacuri cu drone în Afganistan.

El a adăugat că această decizie din trecut a fost ''cea mai întunecată parte a istoriei noastre'' şi că războiul din Afganistan a provocat mii de morţi şi a distrus economia afgană.

''Nu le putem spune decât că alegerea unei soluţii militare ar prelungi războiul civil'', a mai spus el.

SUA au semnat anul trecut un acord cu talibanii pentru retragerea tuturor trupelor internaţionale, după 19 ani de intervenţie militară. În schimb, talibanii au promis să renunţe la violenţă şi să participe la negocierile de pace inter-afgane.

Pakistanul a jucat un rol cheie, după ce preşedintele Donald Trump a cerut Islamabadului să-şi ofere sprijinul în aducerea talibanilor la masa negocierilor.

Cu toate acestea, SUA şi Afganistanul acuză Islamabadul că sprijină facţiuni talibane, acuzaţie negată de Pakistan. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro