Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În anul 2020, Rusia a vândut arme în valoare de peste 15 miliarde de dolari
În cadrul unei întâlniri cu președintele rus, Vladimir Putin, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară (FSVTS), Dmitry Shugaev, a declarat, pe 07.06.2021, că, în anul 2020, Rusia a exportat produse cu destinație militară în valoare de peste 15 miliarde de dolari.

“Volumul total al exporturilor militare a fost de peste 15 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că am realizat 102% față de planul propus pentru anul 2020”, a spus Shugaev.

Potrivit declarațiilor sale, portofoliul comenzilor pentru export în ceea ce privește producția de apărare din Rusia se menține la un nivel de peste 50 de miliarde de dolari.

“Acesta este unul dintre principalii indicatori, care oferă încredere în viitor pentru întreprinderile noastre și pentru întregul sistem de cooperare tehnico-militară”, a precizat șeful FSVTS.

Dmitry Shugaev consideră că Rusia și-a consolidat poziția pe piața mondială a armamentelor. “Am păstrat regiunile cu care interacționăm. Este vorba, în primul rând, de partenerii noștri din regiunile asiatice și africane. În prezent, menținem relații cu peste 100 de state și livrăm echipamentele noastre în 51 de țări”, a menționat Shugaev.

G Ad:

Cea mai mare cerere la export se înregistrează pentru tehnica de producție rusească destinată Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană. Directorul FSVTS a informat că, cu toate acestea, partea rusă nu ignoră nici tehnica pentru Forțele Terestre și Forțele Navale, livrând tot ceea ce este solicitat.

Comentariul autorului: În ultimii trei ani, în pofida sancțiunilor internaționale, Rusia a reușit să mențină exporturile de tehnică militară la un nivel de aproximativ 15 miliarde de dolari anual.

Principalele state partenere din acest domeniu sunt în continuare India, China și Algeria.

În principiu, cele mai importante contracte se referă la livrarea de avioane de vânătoare (Su-30 și Su-35), precum și la sisteme de rachete antiaeriene S-400.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro