Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India a finalizat testele pentru noua rachetă antitanc "Șarpele" și va intra în producția de serie
22 iul, 17:05
Pe 19 iulie Ministerul Apărării din India a anunțat că racheta antitanc NAG (Șarpele) este gata pentru a intra în producția de serie după ce armata indiană a finalizat cu succes toate teste necesare pentru această rachetă ghidată.

"Finalizarea studiilor în cadrul acestor teste va pregăti acum calea pentru producerea și inducerea sistemului de rachete în armată", se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Apărării, adăugând că New Delhi deja acordase "acceptarea din necesitate" în aprilie 2018 pentru a accelera achiziția sistemului de lansatoare de rachete ATGM.

Testele s-au desfășurat între 7 și 18 iulie în zonele de luptă de la Pokhran din statul Rajasthan din nord-vestul Indiei și au inclus șase "misiuni" care au fost efectuate "în condiții de temperatură extremă", a afirmat Ministerul Apărării. "Toate rachetele testate au îndeplinit obiectivele misiunii, incluzând raza minimă, intervalul maximum, în atac direct și au atins un impact direct asupra țintei", a adăugat acesta.

Ministerul Apărării a dat publicității și imagini din timpul testelor ocazie cu care s-a putut observa că noul model de rachetă a fost lansat de pe vehiculul NAMICA, care poate transporta până la șase rachete ATGM-Nag.

Dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare în domeniul Apărării (DRDO), ATGM Nag a fost dezvoltată pentru a distruge "tancurile inamice puternic blindate în toate condițiile meteorologice, atât ziua cât și noaptea cu o rază minimă de 500 de metri și un interval de maximum patru kilometri", mai arată Ministerul Apărării.

Sistemul de rachete Nag, care utilizează un sitem de ghidaj cu infraroșu cu imagini de înaltă rezoluție a fost în curs de dezvoltare încă din anii 1980 de Bharat Dynamics Limited (BDL) și Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare în Apărare (DRDL) - pentru a îndeplini cerințele operaționale ale Indian Army atât pentru un sistem de arme antitanc lansate de pe vehicule, cât și de pe un elicopter de atac.

Denumirea de Șarpele a fost dată de mersul sinuos al rachetei lucru care o face mai greu distructibilă de sistemele de apărare inamice.

Vezi și: Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari